Matlei rockestjerne

Mørk opplevelse med Julian Casablancas fra The Strokes.

MØRKT: Julian Casablancas spilte på en nesten mørklagt scene på Hovefestivalen. FOTO: Eivind Kristensen
MØRKT: Julian Casablancas spilte på en nesten mørklagt scene på Hovefestivalen. FOTO: Eivind Kristensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KONSERT: Når ungjentene roper «Der er han!» og løper hvinende mot scenen, skjønner man at Julian Casablancas er det nærmeste vi kommer en ekte rockestjerne på Hoves torsdagskveld.

Gamle Strokes-låter Frontfiguren fra The Strokes fyller da også den nesten mørklagte scenen med en god dose rockearroganse, både kledelig og ukledelig. Sarkasmen er for eksempel på grensen til det ubehagelige når han gjentatte ganger insisterer på at noen hundre halvinteresserte og stupfulle 16-åringer med glowsticks er «the best fucking audience ever».

Litt trist, men også litt moro er det dessuten å observere at halve publikum er mer opptatt av å se på tre tullekopper som har dekket kroppen med neonlys enn å høre The Strokes-klassikere som spilles av fra scenen.

Stort band For Casablancas har ikke nok sololåter til å fylle en time, og derfor får vi høre gamle, gode Strokes-viser som «Hard To Explain», «Automatic Stop», «The Modern Age».

(Et øyeblikk trodde jeg det var Albert Hammond Jr. som spilte gitar der også, men løp bort til scenekanten og fant ut at det bare var en dobbeltgjenger. Hadde jeg brukt ørene, ville jeg fort skjønt at det ikke var han).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer