Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Matmos

Variert konseptplate som står på egne ben.

CD: Drew Daniel og M.C. Schmidt har traktert mye rart tidligere, og på deres femte langspiller, et konseptalbum med ti lydportretter av homoseksuelle kulturpersonligheter, gjøres intet unntak. På «Roses And Teeth For Ludwig Wittgenstein» blir opptak av roser, jeksler og møkk klippet og limt til et lydspor, mens en kulivmor og -vagina er rytmisk akkompagnement på «Tract For Valerie Solanas», med utdrag fra Warhol-skytterskens «S.C.U.M. Manifesto». Uansett instrument varieres låtene etter motivet: «Steam And Sequins For Larry Levan» peker mot avantdisko, «Solo Buttons For Joe Meek» er psykedelisk IDM-surf.Selv om snegler, sæd og sigarettbrenning - alt brukes musikalsk her - kan virke avskrekkende, vier Matmos og gjestene, som inkluderer Maja Ratkje, så mye oppmerksomhet til melodi, rytme og helhet at låtene fungerer også utenfor konseptet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling