Matnasjonen Norge

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For ti år siden lanserte denne kronikkforfatteren ideen om et Nasjonalt Matmuseum på Norges Landbrukshøgskole på Ås (nå Universitetet for Miljø og Biovitenskap). Entusiasmen var stor, men som så ofte i akademiske miljøer er det stor avstand mellom visjon og konkret handling. I kjølvannet av vår nylige verdensmestertittel i kokekunst, burde dette igjen aktualisere seg.

«Dyrene fyller deres Vom; Mennesket spiser, kun det aandelige højtudviklede Mennesket har Forstand på at spise»

Det er i disse dager grunn til å minne om Brillat-Savarin’s klassiske tilnærming til noe så gledesskapende og viktig som matkultur, ved at Norge for fjerde gang vinner den prestisjefylte Bocuse d’Or i Lyon, det uoffisielle verdensmesterskapet i kokekunst. Forut for årets Geir Skeie, finner vi kjendiskokkene Eyvind Hellstrøm og Bent Stiansen, begge med stjerner i Guide Michelin. Det er kanskje på tide å gjenopplive den nå ti år gamle ideen om å etablere et Nasjonalt Matmuseum i Norge. I utgangspunktet ble denne møtt med stor entusiasme i fagmiljøet på UMB og blant alle dem som interesserer seg for mat og matkultur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer