Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Matrix-anmeldelsene er her

«The Matrix Reloaded» hadde premiere i USA i går. Hva mener anmelderne?

Ifølge bransjebiblene Variety.com (du må abonnere for å lese anmeldelsen) og Hollywoodreporter.com er filmen god, men ikke uten problemer.

Faren med oppfølgere er ofte at filmmakerne ikke klarer å erstatte den første wow-følelsen. Hollywood Reporter mener at filmens kampscener og store antall spesialeffekter blir litt for mye.

Gjentar seg sjøl

- I motsetning til «The Matrix» har alle kampene og stuntene en tendens til å gjenta intrikat koreografert action. Computerteknologi og overkill fortrenger den originale filmens oppfinnsomme action-scener, skriver anmelder Kirk Honeycutt.

Han er også litt skeptisk til de lange filosofiske drøftingene rundt The Matrix. Men Honeycutt påpeker også at Wachowski-brødrene har film nummer tre klar i november.

Husk film nummer tre

- Hvordan denne strategien med mer spesialeffekter og at de fleste actionscener består av filsofiske og mytiske referanser betaler seg i den siste filmen, vil kanskje vise hvorfor Wachowski-brødrene har tatt disse valgene i denne filmen.

Når det gjelder skuespillerne omtaler han Keanu Reeves\' Neo-rolle som en versjon av western-helter spilt av Gary Cooper and Alan Ladd : Sterke og stille typer som gjør det som trengs for å få jobben gjort. Carrie-Anne Moss leverer ifølge Hollywood Reporter den beste kvinnerollen i en action-film siden Linda Hamilton i «Terminator».

Vanedannende

Variety mener filmen er ypperlig laget og en fryd for øyet.

- Men uansett hvor formidable action-scenene er, så kan ingen gjøre noe med at de ikke er så overraskende som første gang.

Men Variety har langt på vei storkost seg i salen de også. Filmbladet mener at Reloadeds miks av stil, målrettethet og at den slår hardt, gjør den «vanedannende».

«The Matrix Reloaded» har premiere 21. mai her i Norge.

PREMIERE:</B> «The Matrix Reloaded» hadde premiere i USA i går. Her hovedrolleinnehaver Keanu Reeves som spiller Neo.
FORNØYDE:</B> Anmelderne er fornøyde med oppfølgeren til megasuksessen «The Matrix».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media