Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Matrix-fansen tvang billettsalget i kne

I dag morges la Oslo-kinoene ut nettbillettene til de første Matrix-forestillingene. Det gikk ikke så bra.

Nettsalget var til de såkalte nightrix-forestillingen to minutter over midnatt premieredagen 21. mai. Kinoene la denne gangen billettene ut for salget på nettet slik at folk skulle slippe å ligge 14 dager i kø for å være de første som fikk se «Matrix: Reloaded». Det fungerte ikke helt etter planen.

- På toppen hadde vi over 400 brukere i sekundet og nettet kollapset. En så stor belastning hadde vi ikke drømt om, sier en fortvilet markedssjef Tore Gutu i Oslo Kinematografer til Dagbladet.no.

Gikk heller ikke etter planen

Oslo Kinematografer tok dermed affære og opplyste følgende:

Billettene for forestillingene fra 21. mai til og med 29. mai legges ut for salg i dag klokka 16.00, og ikke i morgen som tidligere annonsert. Men billettene legges ut for salg på Oslo Kinematografers kinoer, og ikke på nettet. Dette skjer først i morgen.

Men heller ikke dette gikk etter planen for Oslo Kinematografer i dag.

For klikker du deg inn på billettluka.no kunne du kjøpe billetter til forestillinger fram til 29. mai.

- Å, takk, sier Gutu til Dagbladet.no når vi ringer og spør hva som skjer. Oslo Kinematografer har nemlig lurt litt på hvordan folk klarte å kjøpe billetter.

Hva skjer med de som har kjøpt billetter

- De får selvfølgelig beholde billettene.

Dagbladet.no klarte klokka 16.00 i dag fortsatt å kjøpe billetter til forestillinger fra 21. mai og utover.

Beklager

- Vi burde ha drømt om at så mange ville se filmene. Dette beklager vi på det sterkeste, sier Gutu.

På Oslo Kinematografers diskusjonsforum har Gutu skrevet en forklaring til alle de som har skrevet klageinnlegg.

- Vi har fått mye kjeft, ja. Men det fortjener vi også. Jeg legger meg helt flat. Vi foretar nå en grundig gjennomgang og oppgradering av den tekniske løsningen som billettsystemet benytter, for å hindre at dette skjer igjen, sier Gutu.

Merk at billettoppysningen nederst i Gutus innlegg er feil hvis det står «Salget på øvrige Matrix-forestillinger blir lagt ut til salg på Saga Kino kl. 09.30 og på nettet kl. 12.00 tirsdag 6. mai». Ifølge Gutu starter salget altså i dag klokka 16.00 for alle forestillinger fram til 29. mai.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media