Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Matt Damon og Ben Affleck lager film om Roald Amundsen

Kappløpet om Sørpolen blir Hollywood-film.

PRODUSERER SØRPOL-FILM: Matt Damon (til venstre) og Ben Affleck. Foto: Scanpix/AP Photo
PRODUSERER SØRPOL-FILM: Matt Damon (til venstre) og Ben Affleck. Foto: Scanpix/AP Photo Vis mer

Kappløpet om å bli først til Sørpolen blir Hollywood-film. Hollywood Reporter skriver at filmselskapet Warner Bros står bak og har satt Matt Damon og Ben Affleck til å produsere, som meldt av filmbloggen Comoyo Filter.

Afflecks lillebror Casey skal spille Robert Falcon Scott, den britiske marineoffiseren og polarforskeren som sammen med sitt mannskap nådde polpunktet i januar 1912, bare for å finne Roald Amundsens norske flagg plantet i snøen og fryse ihjel i snøstormen på vei hjem.

Filmen har foreløpig tittelen «The Race to the South Pole».

Det er ikke kjent hvem som får æren av å spille Amundsen - eller om Damon og Affleck er ute etter en norsk skuespiller til rollen. Men vi kan jo allerede begynne å stemme over hvilken nordmann i noenlunde rett alder som hadde passet best.

De to filmstjernene, som ble Oscar-vinnere i 1997 med «Good Will Hunting», har like lang erfaring fra baksiden som forsiden av kameralinsa og har drevet sitt eget produksjonsselskap siden 2001.

Affleck har nylig produsert, regissert og spilt i thrilleren «Argo», mens Damon snart er aktuell med Gus van Sant-regisserte «Promised Land».

Det er ikke første gang det historiske kappløpet dramatiseres. Det skjedde blant annet i 1985, i den britiske TV-serien «The Last Place on Earth», med Sverre Anker Ousdal i rollen som Amundsen.

SKAL SPILLE SCOTT: Den britiske polarhelten som tapte kappløpet mot Amundsen skal spilles av Actor Casey Affleck. Her med kona Summer Phoenix. Foto: Scanpix/AP Photo
SKAL SPILLE SCOTT: Den britiske polarhelten som tapte kappløpet mot Amundsen skal spilles av Actor Casey Affleck. Her med kona Summer Phoenix. Foto: Scanpix/AP Photo Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media