Matt Damon og Ben Affleck lager film om Roald Amundsen

Kappløpet om Sørpolen blir Hollywood-film.

PRODUSERER SØRPOL-FILM: Matt Damon (til venstre) og Ben Affleck. Foto: Scanpix/AP Photo
PRODUSERER SØRPOL-FILM: Matt Damon (til venstre) og Ben Affleck. Foto: Scanpix/AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kappløpet om å bli først til Sørpolen blir Hollywood-film. Hollywood Reporter skriver at filmselskapet Warner Bros står bak og har satt Matt Damon og Ben Affleck til å produsere, som meldt av filmbloggen Comoyo Filter.

Afflecks lillebror Casey skal spille Robert Falcon Scott, den britiske marineoffiseren og polarforskeren som sammen med sitt mannskap nådde polpunktet i januar 1912, bare for å finne Roald Amundsens norske flagg plantet i snøen og fryse ihjel i snøstormen på vei hjem.

Filmen har foreløpig tittelen «The Race to the South Pole».

Det er ikke kjent hvem som får æren av å spille Amundsen - eller om Damon og Affleck er ute etter en norsk skuespiller til rollen. Men vi kan jo allerede begynne å stemme over hvilken nordmann i noenlunde rett alder som hadde passet best.

De to filmstjernene, som ble Oscar-vinnere i 1997 med «Good Will Hunting», har like lang erfaring fra baksiden som forsiden av kameralinsa og har drevet sitt eget produksjonsselskap siden 2001.

Affleck har nylig produsert, regissert og spilt i thrilleren «Argo», mens Damon snart er aktuell med Gus van Sant-regisserte «Promised Land».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.