Matt Damon og Michael Douglas som har seg?

Rarere ting skjer i ukas streamingtips.

STORMFULLT: Michael Douglas som Liberace og Matt Damon som hans unge elsker er blant ukas høydepunkt. Foto: HBO
STORMFULLT: Michael Douglas som Liberace og Matt Damon som hans unge elsker er blant ukas høydepunkt. Foto: HBOVis mer

(Filtermagasin.no): Denne uka er - i motsetning til forrige uke - ikke den største Netflix-uka. Men på de andre streamingtjenestene finner vi mye godt - spesielt for godt voksne seere.

Vi serverer som vanlig våre beste stalltips blant ukas premierer - inne på Filter finner du den komplette oversikten over alt som er ute denne uka (fans av «Politiskolen»-filmene bør sjekke ut Viaplay, for eksempel ...)

• Se alle streamingtipsene fra Filter!

 
«Boardwalk Empire» sesong fem
Mange løse tråder må nøstes opp i løpet av den femte og siste sesongen av «Boardwalk Empire». Serien kommer vel aldri til å gå inn i historien som en stor HBO-klassiker, men har likevel blitt bedre og bedre for hver sesong - og har en helt uhørt gjeng av førsteklasses skuespillere på rollelista.

Første episode av sesong fem, som har hoppet noen år i tid, begynte også veldig lovende - blant annet fikk vi se en scene som godt kan forklare hvordan mafiaen i New York fikk en pangstart, bokstavlig talt.

Om du ikke har sett noen av de foregående sesongene, er forøvrig alle episodene tilgjengelig på HBO Nordic.

Kan sees på: HBO Nordic, C More Play, Filmnet

 
«Mitt liv med Liberace»
I denne tv-filmen fra Steven Soderbergh møter vi Michael Douglas som den eksentriske pianisten Liberace, og Matt Damon som hans yngre elsker.

Som du kanskje skjønner - spesielt om du vet litt om hvordan Liberace levde sitt ekstragavante entertainerliv -  har vi med et høyeksplosivt homsedrama å gjøre. Det er en fryd å se forholdet mellom Liberace (Douglas) og hans privatsjåfør og «altmuligmann» (Damon) utvikle seg fra en dans på roser til ... noe som kan minne om en stepdance på glasskår?

Ifølge Soderbergh var dette et glimrende (men kontroversielt) tema for det som liksom skulle være hans siste spillefilm noensinne - før han i stedet kastet seg over tv-serier i stedet, med den pågående kvalitetsserien «The Knick».

Kan sees på: C More Play, Filmnet

 
«Outlander»
Viaplay sparker like gjerne igang visningen av den kritikerroste nye fantasyserien «Outlander» ved å legge ut fem episoder på rappen.

Det gir oss en god mulighet til å sette oss grundig inn i historien om den gifte krigssykepleieren Claire Randall (irske Caitriona Balfe), som brått blir dratt tilbake i tid til det skotske høylandet i  1743 - der livet hennes forståelig nok raskt blir satt på prøve.

Etterhvert blir hun tvunget inn i et ekteskap med en skotsk kriger, og dermed rives hjertet hennes mellom to menn i to tider. Høres kanskje cheesy ut, men dette er faktisk overraskende bra saker - fint er det også å se en serie i denne sjangeren som åpner for en såpass sterk kvinnerolle som Balfe byr på.

En hakket mer feminin «Highlander» for vår tid - der vi er blitt borskjemt med «Game of Thrones» og tv-serier generelt? Ja takk.

Kan sees på: Viaplay

  «Houdini»
Visst er det spennende å få et innblikk i det trøblete livet til den legendariske utbryterkongen Harry Houdini, i denne miniserien spilt av Oscar-vinner Adrien Brody.

Men vel så spennende er det også å få se hvordan han faktisk kom seg ut av de mange innestengte situasjonene ... Her blir nemlig mange av hans triks avslørt, noe som gjør at vi kanskje kan tilgi at miniserien på fire episoder går bittelitt sakte framover, kombinert med unødvendige «CSI-grep» som overforklarende røntgenfilming og harde gitarriff.

Kan sees på: Viaplay

 
«A Good Job: Stories of The FDNY»
Steve Buscemi er ikke bare aktuell med «Boardwalk Empire» denne uka.

Visste du at han jobbet som brannmann i New York på 80-tallet? I denne dokumentaren besøker han sin gamle brannstasjon (Engine Co. 55), der han slår av en prat med gamle kollegaer om hvordan det er å være brannmann, på godt og vondt.

Kan sees på: HBO Nordic

 
«Wentworth», sesong to

Lot du deg begeistre av «Orange is the New Black»? Her har vi en annen serie fra et kvinnefengsel, en remake av 80-tallsserien «Prisoner» som var beryktet for mengden vold og usensurert sex.

«Wentworth» har mange av de samme spektakulære ingrediensene, men er også en serie med troverdige og interessante karakterer som gjør sitt beste for å overleve i et beintøft miljø.

Kan sees på: C More Play, Filmnet

Full oversikt over alle nyhetene fra Netflix, HBO Nordic, Viaplay og C More Play finner du på Filter.

Sjekk ut alle Filters streamingtips!

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.