SERVICE PÅ BAKKEN: Matt Damon og bakkepersonellet på Helle lufthavn i&nbsp;<span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">Svolvær. Fra venstre Terje Sundklakk, Heidi Sletten Reiertsen og Dag&nbsp;</span><span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">Scherffenberg. Foto: Privat</span>
SERVICE PÅ BAKKEN: Matt Damon og bakkepersonellet på Helle lufthavn i Svolvær. Fra venstre Terje Sundklakk, Heidi Sletten Reiertsen og Dag Scherffenberg. Foto: PrivatVis mer

Matt Damon sjarmerte Heidi fra Lofoten: - Mannen min er på havet, så det er ikke alt han trenger å vite

Slik er båten skuespillerne skal bo på. 

(Dagbladet): Denne uka spilles Hollywood-filmen «Downsizing» inn i Norge. Filmteamet har allerede vært i landet i nærmere to uker for å filme eksteriørbilder.

I dag ankom Hollywood- skuespillerne Svolvær i Lofoten.

Filmen har superstjernen Matt Damon i hovedrollen, mens norskættede Kristen Wiig, Christoph Waltz, Jason Sudeikis, Alec Baldwin, Neil Patrick-Harris og norske Ingjerd Egeberg står på rollelisten.

Den østerrikske skuespilleren Christoph Waltz kom med vanlig rutefly fra Bodø, mens filmteamet hadde chartert et eget Widerøe-fly til Matt Damon.

Det har vært usikkerhet rundt når Damon skulle ankomme Lofoten da det chartrede Widerøe-flyet var satt opp med avgang fra Oslo til Svolvær både fredag og lørdag - for så å bli innstilt.

Men klokka 14.57, nesten tre kvarter etter annonsert tid, landet endelig filmstjernen på Helle lufthavn utenfor Svolvær.

Ble sendt med helikopter

VALGTE BORT BILENE: Filmteamet hadde parkert to volvoer på flyplassen, men valgte å ta helikopteret da de skulle kjøre Matt Damon til hotellskipet. Foto: Gabrielle Graatrud
VALGTE BORT BILENE: Filmteamet hadde parkert to volvoer på flyplassen, men valgte å ta helikopteret da de skulle kjøre Matt Damon til hotellskipet. Foto: Gabrielle Graatrud Vis mer

Filmteamet hadde parkert to volvoer på flyplassen, men valgte å ta helikopteret da de skulle kjøre Matt Damon til hotellskipet.

Matt Damon ble loset rett fra flyet inn i et leid helikopter, og deretter flyet direkte til hotellskipet «Edda Fides» der hele crewet skal bo de fem dagene de er i Lofoten.

Skuelystne lofotværinger fikk ikke sett mye av Hollywood-kjendisen på flyplassen. Men de ansatte på flyplassen imidlertid møtte en særdeles vennlig og imøtekommende Matt Damon.

- Da Matt Damon kom ned flytrappa, gikk jeg bort og spurte høflig om jeg kunne få ta et selfie-bilde. Han var utrolig hyggelig og smilende, og svarte «Of course!» med det samme, forteller Heidi Sletten Reiertsen, som jobber med salg og service på flyplassen.

Kun tre passasjerer kom med den chartrede maskinen fra Oslo. I tillegg til Damon selv - hans personlige assistent Colin O'Hara, og den fysiske treneren hans, Matt Baiamonte, som utviklet slåssteknikken til Damon for rollen hans i «Jason Bourne»-filmene.

Matt Damon sjarmerte Reiertsen i senk.

- Matt, som jeg føler at jeg nå kan kalle ham, var rett og slett en veldig hyggelig gutt. Han fortalte at de hadde fløyet en ekstra sightseing-runde over Lofoten før de landet. Det forklarte hvorfor flyet var en halvtime forsinket, forteller Reiertsen.

- Hva hadde han sett?

- Han var blitt fløyet over Trollfjorden, der de skal filme i morgen. Og han hadde sett Henningsvær fra lufta, i tillegg til Svolvær og Kabelvåg. Med guiding over høyttalerne fra kapteinen på flyet, Espen Hoff.

- Hvordan reagerte Matt Damon på det han hadde sett?

- Overfor meg var han fra seg av begeistring. Han brukte ord som «amazing» i annenhver setning. Han hadde aldri sett noe lignende, sier hun og legger til:

- Jeg vet jo ikke om det var utsikten over Lofoten han snakket om - eller om han ble «amazed» ved synet av meg!

- Dere fant tonen?

- Haha! Jeg er godt gift - men ingen fanatiker, som jeg pleier å si. Mannen min er på havet i fem uker, så det er jo ikke alt han trenger å vite!

- For meg er Matt en unggutt. Men til filmstjerne å være syns jeg han virket veldig nedpå. Nesten vanlig. Men han er jo ikke akkurat stygg!, sier hun.

FORNØYD: Stjerneprodusent Mark Johnson er veldig fornøyd med hotellskipet «Edda Fides». Foto: Gabrielle Graatrud
FORNØYD: Stjerneprodusent Mark Johnson er veldig fornøyd med hotellskipet «Edda Fides». Foto: Gabrielle Graatrud Vis mer

Fornøyde

Produsent Mark Johnson bekrefter at Damon er en hyggelig fyr, overfor Dagbladet.

- Jeg har aldri jobbet med en filmstjerne som Matt Damon. Han er så snill, sjenerøs og ser selv hvor heldig han er. Han er vidunderlig å jobbe sammen med, sier stjerneprodusenten som blant annet har vært produsent for suksesserien «Breaking Bad» og fikk en Oscar for «Rain Man».

Han ankom Norge og Lofoten lørdag, og han fullroser skuespillerne i filmen og de norske omgivelsene som skal være kulisser for sluttscenene til «Downsizing».

SUPER-SELFIE: Heidi Sletten Reiertsen fikk et stort glis og et kontant 
"Of course!" da hun spurte om å få ta en selfie med superstjernen Matt 
Damon ved ankomst på Helle lufthavn i Svolvær. - Han var j..lig 
hyggelig, sier hun.
SUPER-SELFIE: Heidi Sletten Reiertsen fikk et stort glis og et kontant
"Of course!" da hun spurte om å få ta en selfie med superstjernen Matt
Damon ved ankomst på Helle lufthavn i Svolvær. - Han var j..lig
hyggelig, sier hun.
Vis mer

- Det er helt utrolig her, vi er kjempefornøyde. Jeg var i Norge i oktober også, og skal tilbake. Jeg har lyst til å dra hit en gang i året framover, sier Johnson mens Dagbladet var på en omvisning i båten der 185 mennesker skal leve sammen de neste fem dagene.

Svømmebasseng og bar

Det tidligere industrifartøyet har egen helikopterplattform i front, eget svømmebasseng for dem som bor der, flere kinorom og en nybygget bar. Baren er satt opp som ekstraservice til filmfolket, da båten vanligvis benyttes til off shore-ansatte.

18 suiter er bygget om og har fått større senger for de celebre gjestene.

Dagbladet møtte den østerrikske skuespilleren Christoph Waltz på vei inn på skipet. Han er i Norge med sin kone og datter.

Skuespilleren som er kjent som skurken i den siste James Bond-filmen og blant annet mottok en Oscar-pris for beste birolle i Tarantinos «Django Unchained», ville ikke fortelle så mye om sine opplevelser i Norge.

- Jeg har akkurat fløyet inn, sa han

- Men liker du omgivelsene her?

- Ja, selvfølgelig.

Hva tenker du for øvrig er årets beste norske film? Stem på Folkets Amanda under: