Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Top Gear»

Matt LeBlanc slutter i «Top Gear» av familiære årsaker

Mener programlederjobben holder ham unna familien.

SIER OPP: Matt LeBlanc, som leder tv-programmet «Top Gear» på BBC sammen med Chris Harris og Rory Reid, sier opp jobben som programleder. LeBlanc har ledet programmet siden 2016. Han er tidligere kjent fra rollen som Joey fra den utrolig populære 90-tallsserien «Friends». Foto: NTB scanpix / AP Photo
SIER OPP: Matt LeBlanc, som leder tv-programmet «Top Gear» på BBC sammen med Chris Harris og Rory Reid, sier opp jobben som programleder. LeBlanc har ledet programmet siden 2016. Han er tidligere kjent fra rollen som Joey fra den utrolig populære 90-tallsserien «Friends». Foto: NTB scanpix / AP Photo Vis mer

BBC Studios bekrefter i en pressemelding at programleder Matt LeBlanc vil slutte i «Top Gear». Hans siste sesong vil bli den som er planlagt sendt seinere i år.

- Min opplevelse med «Top Gear» har vært utrolig morsom. Jeg har virkelig nytt å jobbe med hele teamet, sier LeBlanc i pressemeldinga, og fortsetter:

- Men tiden jeg forplikter meg til, og den omfattende reisingen som trengs for å presentere «Top Gear» holder meg unna familien min og vennene mine i en så stor grad at jeg ikke er komfortabel med det, sier LeBlanc i pressemeldinga.

- Takk for en flott kjøretur!

- Det er synd, men av disse grunnene kommer jeg ikke til å fortsette med å være involvert i produksjonen av dette tvshowet. Jeg vil alltid være en «Top Gear»-fan, og jeg ønsker teamet videre suksess. Takk for en flott kjøretur!

Matt LeBlanc har vært en av programlederne for «Top Gear» siden 2016. Han tok over jobben sammen med TV- og radiopersonligheten Chris Evans etter at den opprinnelige programlederen Jeremy Clarkson fikk sparken i 2015. Den gangen var Dagbladets anmelder ikke spesielt imponert, og trillet terningkast to for det «nye» «Top Gear»-førerteamet.

Den siste sesongen vil bli LeBlancs fjerde totalt.

ULYKKE: Den tidligere «Top Gear»-stjerna Richard Hammond krasjet stygt under et bilrace i Sveits, 10 juni. Dette videoklippet viser ulykken. Det var under innspillingen av The Grand Tour, sesong 2 at Hammond deltok i et bilrace. I den ene svingen suser han utfor veibanen. Årsaken er foreløpig ukjent. Video: Nature Pictures / Youtube / AP / Scanpix Vis mer

Sendes i 200 landområder

Programmet blir sendt i over 200 landområder rundt omkring i verden, og er blitt mer populært etter at Matt LeBlanc begynte, ifølge BBC. «Top Gear» har spesielt vært populært hos de yngre, og den siste sesongen hadde seks ganger flere seere enn gjennomsnittet i aldersgruppa 18 til 34 år.

Selv om LeBlanc slutter, er det ikke kroken på døra for «Top Gear».

BBC Studios opplyser om at de vil fortsette å forvalte «Top Gear»-merket på et globalt nivå, og skriver at de vil «fortsette å jobbe med partnere rundt omkring i hele verden for å øke suksessen til verdens største motorshow».

I løpet av sin tid på «Top Gear» har LeBlanc blant annet hjulpet NASA med å lande et verdifullt forskningsfly, og bygget verdens raskeste traktor. «Top Gear»-gjengen har også flere ganger vært i Norge for å spille inn episoder og stunts.

Patrick Holland i BBC Two takker Matt LeBlanc for sin innsats som medprogramleder på «Top Gear».

- Det var alltid meningen at vi skulle låne ham fra hans dagjobb som en av de største komedieskuespillerne i Hollywood, så jeg ønsker ham alt godt. Den neste sesongen av «Top Gear» (Matts siste) kommer til å bli helt spesiell, og vi har store planer for å ønske en ny medprogramleder til teamet for 2019 og videre, sier han i pressemeldinga.

TABBE: Rallykjører Benjamin Ward og kartleser Simen Næss Hansen fikk flere problemer under Aurskog-Høland Rally i juni. Nå er videoen fra løpet sett over en halv million ganger. Video: Benjamin Ward I tillegg til å drive med rally er Benjamin Ward frilansfotograf, blant annet for Dagbladet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media