Måtte amputere beinet

Arve Opsahl (77) måtte amputere beinet fra under kneet på grunn av sykdom. - Pappa er veldig sliten. Det tar tid å komme til krefter igjen etter noe slikt, sier datteren Sissel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Arve Opsahl har lenge slitt med dårlig blodsirkulasjon i beina på grunn av sukkersyken. Han har tidligere amputert to tær.

- Pappa visste at legene måtte ta noe av beinet, men han hadde ikke trodd det ble så mye. Likevel - han hadde jo voldsomme smerter, og er veldig glad for at han slipper dem nå. Vi må bare gjøre det beste ut av det nå, mener datteren Sissel.

Under innspillingen av den siste Olsenbanden-filmen slet Opsahl med store smerter. Det bekrefter regissør Knut Bohwim.

- Han måtte ta hensyn til smertene under innspillingen, men jeg tror han var så fokusert på jobben at det døyvet smertene litt. Olsenbanden-filmen har premiere 19. februar, og jeg håper Arve blir med på den, sier Bohwim. Han har besøkt Arve Opsahl på sykehuset.

- Arve er trett, men klar og fin.

Protese

Familien til Opsahl besøker ham på Diakonhjemmet så ofte de kan. I går var de der hele dagen.

- Pappa er 77 år, men holder seg utrolig godt. Han er sterk. Vi håper at han i løpet av neste uke skal begynne på rehabiliteringen. Han venter på ledig plass på sykehusets rehabiliteringsavdeling. Pappa skal få en protese som han må lære å gå med, men vi må vente litt. Han er ikke så oppegående ennå. Men han er sprek som bare det, bekrefter datteren til hele Norges Egon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer