- Måtte de brenne i helvete

Demonstrasjonen mot Cappelen Damm var varslet på Facebook.

EVAKUERT: En politimann kikker inn gjennom vinduet til bokhandelen Halvbroren og lokalene til Cappelen Damm i Akersgata mandag. Det er varslet demonstrasjoner etter at forlaget besluttet å utgi en bok med Muhammed-karikaturer. Foto: Erlend Aas / Scanpix
EVAKUERT: En politimann kikker inn gjennom vinduet til bokhandelen Halvbroren og lokalene til Cappelen Damm i Akersgata mandag. Det er varslet demonstrasjoner etter at forlaget besluttet å utgi en bok med Muhammed-karikaturer. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forbindelse med lanseringen av boka «Taushetens tyranni», har Cappelen Damm tilbudt alle ansatte å forlate arbeidsplassen. Det på grunn av hensynet til sikkerheten.

Seks politibiler har vært tilstede utenfor forlagets lokaler i Akersgata. Demonstrasjonen var varslet på Facebook.

- Til helvete Tre personer har opprettet et event, hvor de inviterer andre til å demonstrere mot forlaget.

«Oppmøte på Rabita mosken klokken 14.00, be salat al Dhuhr, deretter gå mot Akersgate, hvor Cappelen Damm holder til, måtte de brenne i helvette.», skriver arrangørene på nettsida.

Vil ikke snakke Når Dagbladet ringer en av de påmeldte til demonstrasjonen, svarer personen:

- Er det fra Dagbladet? Jeg vil ikke ha noe med deg å gjøre din skitne kafir (vantro, journ. anm). Personen sier til Dagbladet i ettertid at han ikke har hatt noe med Facebook-siden eller demonstrasjonen å gjøre. 21 deltar Tidspunktet for demonstrasjonen er satt fra klokka 14 til 17. Over 200 personer er invitert til å delta. 21 har forløpig meldt seg på.

Arrangørene har laget en bildeinvitasjon, hvor de har brukt forlaget tidligere logo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer