- Måtte de brenne i helvete

Demonstrasjonen mot Cappelen Damm var varslet på Facebook.

EVAKUERT: En politimann kikker inn gjennom vinduet til bokhandelen Halvbroren og lokalene til Cappelen Damm i Akersgata mandag. Det er varslet demonstrasjoner etter at forlaget besluttet å utgi en bok med Muhammed-karikaturer. Foto: Erlend Aas / Scanpix
EVAKUERT: En politimann kikker inn gjennom vinduet til bokhandelen Halvbroren og lokalene til Cappelen Damm i Akersgata mandag. Det er varslet demonstrasjoner etter at forlaget besluttet å utgi en bok med Muhammed-karikaturer. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forbindelse med lanseringen av boka «Taushetens tyranni», har Cappelen Damm tilbudt alle ansatte å forlate arbeidsplassen. Det på grunn av hensynet til sikkerheten.

Seks politibiler har vært tilstede utenfor forlagets lokaler i Akersgata. Demonstrasjonen var varslet på Facebook.

- Til helvete Tre personer har opprettet et event, hvor de inviterer andre til å demonstrere mot forlaget.

«Oppmøte på Rabita mosken klokken 14.00, be salat al Dhuhr, deretter gå mot Akersgate, hvor Cappelen Damm holder til, måtte de brenne i helvette.», skriver arrangørene på nettsida.

Vil ikke snakke Når Dagbladet ringer en av de påmeldte til demonstrasjonen, svarer personen:

- Er det fra Dagbladet? Jeg vil ikke ha noe med deg å gjøre din skitne kafir (vantro, journ. anm).

Personen sier til Dagbladet i ettertid at han ikke har hatt noe med Facebook-siden eller demonstrasjonen å gjøre.

21 deltar Tidspunktet for demonstrasjonen er satt fra klokka 14 til 17. Over 200 personer er invitert til å delta. 21 har forløpig meldt seg på.

Arrangørene har laget en bildeinvitasjon, hvor de har brukt forlaget tidligere logo.

Tidligere i dag sa både forlaget og politiet til Dagbladet at de vet lite om demonstrasjonen.

Fortsatt politi på stedet Politiet er fortsatt til stede i Akersgata. Hvor lenge de blir på stedet, er  uvisst. Ifølge operasjonsleder i Oslo-politiet, har demonstrantene nå beveget seg mot Grønland.

- Jeg vil ikke kalle det en demonstrasjon. Rundt tjue personer har beveget seg fra sentrum til Grønland, hvor gruppa ble oppløst. De hadde med seg flagg, sier Knut Hjulstad, operasjonsleder i politiet, til Dagbladet 

- Blir det satt inn ekstra sikkerhetstiltak rundt forlagssjefen eller andre personer i Cappelen Damm?

- Vi har ingen kommentar til eventuelle, konkrete sikkerthetstiltak knyttet til bygningen eller personer, sier administrerende direktør i Cappelen Damm, Tom Harald Jenssen til Dagbladet.

PST følger saken Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har foreløpig ikke iverksatt sikkerhetstiltak i forbindelse med utgivelsen av «Taushetens tyranni», eller i forbindelse med demonstrasjonen som var varslet.

- Dette er noe vi følger utviklingen på sammen med Oslo politidistrikt, sier Harald Thorp, jourhavende politiinspektør i PST til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer