Måtte endre teaterforestilling etter klage fra skipsreder

- Vi har sett oss nødt til å fjerne en plansje.

FJERNET PLANSE:  Forestillingen «Vår ære / vår makt» fikk kritikk av Johan Fredrik Odfjell. Foto: DNS
FJERNET PLANSE: Forestillingen «Vår ære / vår makt» fikk kritikk av Johan Fredrik Odfjell. Foto: DNS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere denne uka gikk næringslivsleder Johan Fredrik Odfjell i strupen på Den nasjonale scene i Bergen, og mener at teateret må endre stykket «Vår ære / vår makt» fordi det er ærekrenkende.

Debatten raser i Bergens Tidende (BT).

- Jeg kan bekrefte at vi har hatt møte med Johan Fredrik Odfjell på grunn av det han opplever som krenkende i forestillingen. Han opplever at måten vi har portrettert hans familie på er et stort overtramp, sa Agnete Haaland, teatersjef ved Den Nationale Scene (DNS) til BT, tirsdag.

- Feil framstilling Stykket «Vår ære / Vår makt» bygger på Nordahl Griegs «Våre ære og vår makt» som omhandler tiden under 1. verdenskrig, der mange sjømenn omkom på havet, mens mange skipsredere tjente seg rike. 

Johan Fredrik Odfjell har gått ut og ment at stykket gir feil framstilling av hans bestefar, Fredrik Odfjell, som var norsk skipsfører og skipsreder.

Odfjell opplever blant annet at oppsetningen indikerer at hans bestefar var en av rederne Nordahl Grieg hadde i tankene da han skrev «Vår ære og vår makt».

- Jeg er glad i DNS, men kunstnerisk frihet har også sine grenser. I dette tilfellet gir regissør Tore Vagn Lid en framstilling av Fredrik Odfjell, som ikke stemmer med virkeligheten, sier Odfjell til BT.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer