FØRSTE SESONG: Da første sesong av HBOs storsatning «Westworld» kom i oktober 2016, ble serien raskt en stor suksess. Serien har Ingrid Bolsø Berdal, Anthony Hopkins, Ed Harris og Evan Rachel Wood i sentrale roller. Video: HBO Vis mer Vis mer

«Westworld» sesong 2

Måtte endre «Westworld» etter spekulasjoner. Slik skal de holde den nye sesongen hemmelig

Gjør alt for å unngå avsløringer om seriens andre sesong.

(Dagbladet): Diskusjonene om HBO-serien «Westworld», serien hvor tenkende menneskeroboter tilfredsstiller menneskets mørkeste behov i en fornøyelsespark, har mildt sagt vært mange siden serien startet.

Fansens spekulasjoner på nettsamfunnet Reddit skapte tidlig hodebry for serieskaperne.

Serieskaper Jonathan Nolan har tidligere uttalt til Deadline at de ufrivillig måtte endre på seriens hendelsesforløp etter at Reddit-brukere hadde funnet ut plottet for tredje episode.

- Det er irriterende noen ganger når folk gjetter det som kommer til å skje og blogger om det, men jeg er også takknemlig for engasjementet, sa han den gang.

Får ikke vite noe

Andre sesong av suksess-serien har ventet premiere i 2018. Ifølge ansvarlig for casting til serien, John Papsidera, er det en utfordring å hindre lekkasjer om hva som kan komme til å skje i andre sesong.

I sesong to er det ventet at «Westworld»-universet vil foregå i flere temaparker, og at fortellingen vil bli enda mer intrikat med historier og hemmeligheter. Fansen spekulerer allerede på hva den nye temaparken vil komme til å inneholde.

- Man må være ekstra forsiktig når folk ønsker å legge ut informasjon på internett, sier Papsidera til Huffington Post.

I forbindelse med castinga av nye skuespillere til «Westworld», gjør Papsidera alt han kan for å holde fortsettelsen på serien hemmelig.

Potensielle nye skuespillere får fabrikerte scener å lese på audition. De får heller ikke vite noe om den eventuelle karakteren. Å finne de rette skuespillerne til de riktige rollene uten å avsløre noe er en utfordring, forteller castingsjefen.

- Det er en kjempestor oppgave. Spesielt når du begynner å dykke inn i forskjellige verdener fordi du da må finne forskjellige talenter, sier Papsidera.

Shogun-temapark

Ifølge Lisa Joy, en av serieskaperne, vil det komme flere verdener i «Westworld», men det er fortsatt uklart hvor mange temaparker det blir i den kommende sesongen.

Ting kan likevel tyde på at japanske samurai-krigere kan dukke opp i sesong to, da eksistensen av en shogun-temapark ble avslørt i avslutningen av sesong én.

- Hvis noen er klar over at du leter etter japanske skuespillere vil du ikke at fansen skal finne det ut, eller diskutere hvordan denne verdenen passer inn i «Westworld», sier Papsidera til Huffington Post.

Kan bli skrevet ut

«Westworld» er basert på sci-fi-klassikeren fra 1973. I serien spiller blant annet stjerner som Anthony Hopkins, Evan Rachel Wood og norske Ingrid Bolsø Berdal.

EN SNIKTITT: Den første sesongen av «Westworld» ble avsluttet i desember, og den forventede premieren av sesong to skal etter planen komme i 2018. Video: HBO Vis mer

Dagbladets anmelder Christopher Pahle rullet seks på terningen for serien.

I Norden var «Westworld» høstens klare strømmefavoritt på HBO, og Bolsø Berdal ble et av verdens mest eksponerte tv-seriefjes.

36-åringen fra Nord-Trøndelag har tidligere uttalt til Dagbladet at seriens suksess er uvirkelig.

- At serien er blitt så stor har kanskje ikke gått helt opp for meg. Det er bare veldig morsomt og litt surrealistisk, for her sitter jeg i Oslo med morgenkaffen og livet er ganske så likt, sier hun.

Handlingen i «Westworld» er kompleks og har flere parallelle tidslinjer. Heller ikke Bolsø Berdal vet mye om sesong to. Til Dagbladet har hun uttalt at hun kan skrives ut eller inn av handlingen.