Nils Christian Moe-Repstad intervju

Måtte få hjelp av legen for å klare å fullføre gigantisk diktsamling

Arbeidet med «Wunderkammer» gikk på helsa løs for Nils Christian Moe-Repstad.

KURATOR: I dikstamlingen «Wunderkammer» har Nils Christian Moe-Repstad skrevet  740 dikt. Disse har han fordelt på 27 ulik kataloger, som i et museum.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KURATOR: I dikstamlingen «Wunderkammer» har Nils Christian Moe-Repstad skrevet  740 dikt. Disse har han fordelt på 27 ulik kataloger, som i et museum.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Jeg har nærmest levd som en eremitt i to-tre år, sier Nils Christian Moe-Repstad til Dagbladet.

Poeten fra Kristiansand feirer 20 år som forfatter med sin tjukkeste utgivelse noen sinne. «Wunderkammer (27 kataloger)» består av hele 740 dikt, fordelt på 27 deler. Etter å ha skrevet to diktsamlinger med lengre, tyngre episke dikt, ville Moe-Repstad bare skrive enkle, fine dikt på tre linjer.

Tre linjer på hvert dikt ble det, men boka vokste seg mye større, og krevende å fullføre, enn Moe-Repstad hadde planlagt.

- Dogmet å skulle holde seg til de tre linjene, føltes veldig befriende. Da jeg begynte å skrive var det som en eksplosjon, jeg skrev utrolig mye og det fløt nærmest av seg selv, forklarer forfatteren.

Sengekontor

Moe-Repstads dikt er tettpakka med ulike referanser, til biologi, geografi, matematisk teori og medisinsk historie. Sammen utgjør de det tittelen tilsier, et forundringskammer.

- Det er så ambisiøst at jeg ønsket å skape et helt verdensbilde, «teorien om alt» på en måte, og samlingen rommer mye, veldig mye sier Moe-Repstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer