Ole I'Dole

- Måtte finne meg opp på nytt

Ole «I'Dole» Evenrud forteller om sitt liv i ny låt.

«STJERNEKAMP 2012: Ole Evenrud (t.h) var «Stjernekamp»-dommer for åtte år siden. Etter det han han holdt en lav medieprofil. Her er han sammen med dommerkollega Mona B. Riise og programleder Kåre Magnus Bergh.
Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
«STJERNEKAMP 2012: Ole Evenrud (t.h) var «Stjernekamp»-dommer for åtte år siden. Etter det han han holdt en lav medieprofil. Her er han sammen med dommerkollega Mona B. Riise og programleder Kåre Magnus Bergh. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Tittelen «Du kan stole på meg» er en ironisk tilnærming til følelsen av å bli «lurt» av folk i bransjen. Den handler om å stole på seg selv, sier Ole Evenrud.

På slutten av 80-tallet skulle han lanseres i utlandet og bli en internasjonal stjerne. Det ble det ikke noe av.

Fengende og ærlig

Ole Jacob Evenrud (57) debuterte som Ole I'Dole i 1982 med singlen «Det va'kke min skyld». Den 20 år gamle artisten fra Halden ble umiddelbart en stjerne, og hadde gjennom 80-tallet en rekke hits.

Norskspråklige poplåter med tenåringsappell slo an.

Ole I'dole skrev fengende og ærlige sanger som «Hvis jeg var Gud», «Forelska igjen», «Ayatollah» og «En og en er to».

Langt ute på landet

- Jeg trives best utenfor rampelyset, har vært under radaren i flere år nå. Jeg har ikke vist meg på tv etter at jeg var dommer i «Stjernekamp» på NRK i 2012. Før det så var det noen runder med «Idol», sier Evenrud til Dagbladet.

Telefonlinja er noe skrøpelig, og han forklarer.

- Akkurat nå ligger jeg i hengekøya og ser ut på Iddefjorden og Sverige på andre siden, landet vi ikke får besøke. Er langt ute på i hutaheiti nå, med delvis dårlig telefondekning. Bor og har studioet mitt her, sier Evenrud.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer