Måtte fjerne rumpekunst

Bildet ble rett og slett for mye for Universitetet i Bergen.

RUMPEKUNST:  Dette fotografiet er kjøpt inn av Koro for å pryde Bergen ressurssenter for internasjonal utvikling. Men «Boken» ble for sterk kost, og måtte fjernes. Foto: Walter N. Wehus / Universitetet i Bergen
RUMPEKUNST: Dette fotografiet er kjøpt inn av Koro for å pryde Bergen ressurssenter for internasjonal utvikling. Men «Boken» ble for sterk kost, og måtte fjernes. Foto: Walter N. Wehus / Universitetet i Bergen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I desember ble bildet «Boken» av kunstner Margareta Bergman fraktet fra Oslo til Bergen. Fotografiet ble hengt opp i lokalene til Bergen ressurssenter for internasjonal utvikling.

Men der ble det ikke hengende lenge.

- For mye nakenhet Den 12. april skrev På Høyden at bildet måtte fjernes.

- Vi jobber på et senter hvor det er forskjellige kulturer. Forskerne reagerte på det, og mente det ikke passet inn. Det er et bilde av ei dame som ligger på magen med en bok over baken - det var for mye nakenhet, sier Kirsti Hagen Andersen til Dagbladet.

Hun er leder for Bergen ressurssenter for internasjonal utvikling, og forteller at reaksjonene kom etter at bildet ble hengt på veggen.

- De som reagerte på bildet gikk til ledelsen ved Universitetet i Bergen, som fant det fornuftig å finne et nytt sted til det. Nå er det rundt en måned siden det ble flyttet, sier Hagen Andersen.

- Mislikt av muslimer Bildet ble kjøpt inn av Kunst i offentlige rom (Koro). På Høyden skriver at fotografiet er en del av serien «Slumpens ordning», og at Koros utvalgte fant plass til bildet ut fra fargene i rommet og nærheten til et bibliotek.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer