Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Måtte forandre kroppen totalt for ny rolle. Hadde bare én leveregel i et halvt år

Skuespiller Matthew McConaughey gikk under kallenavnet «Captain Fun» på hjemmebane.

LEVDE PÅ BURGER OG PIZZA: Matthew McConaughey avslører hvordan han klarte å gå opp så mye i vekt da han var gest hos Graham Norton. Video: BBC Vis mer

(Dagbladet): - Det var veldig moro. Familien savner meg nok «som fleskeræv», for på hjemmebane gikk jeg under kallenavnet «Captain Fun» i seks måneder. Jeg var feit og lykkelig, forteller «True Detective»-skuespiller Matthew McConaughey under en gjesteopptreden på «The Graham Norton Show» sist fredag.

Se klippet øverst i saken.

I februar er det nemlig premiere på dramafilmen «Gold», hvor McConaughey spiller Kenny Wells, en mann som mister alt, og bestemmer seg for å forlate USA og lete etter gull i Indonesia.

Mistet synet

McConaughey er kjent for å transformere kroppen i jobben som skuespiller, og «Gold» er intet unntak, noe han forteller om overfor Graham Norton.

KENNY WELLS: I «Gold» er Matthew McConaughey knapt til å kjenne igjen. Foto: The Weinstein Company
KENNY WELLS: I «Gold» er Matthew McConaughey knapt til å kjenne igjen. Foto: The Weinstein Company Vis mer

I motsetning til rollen som den aidssyke Run Woodroof i filmen «Dallas Buyers Club» fra 2013, hvor vektnedgangen gjorde at skuespilleren begynte å miste synet på grunn av underernæring, er Kenny Wells innehaver av en mer korpulent siluett.

Skuespilleren fikk dermed én leveregel i tida før innspillingen startet.

- Beskjeden var at jeg skulle si ja til alt jeg hadde lyst til. Tvilte jeg et sekund skulle jeg bestille to runder. Det ble milkshake, burgere og øl til frokost, og bowling med barna midt på natta, sier McConaughey.

Et humordrama

«En eventyrlig fortelling om en manns søken etter den amerikanske drømmen. Oscar-vinner Matthew McConaughey spiller Kenny Wells, en dynamisk og desperat lykkejeger. Han slår seg sammen med en like ivrig geolog og legger ut på en fantastisk reise for å finne gull i den ukjente jungelen i Indonesia», skriver Filmweb om «Gold».

I øvrige roller finner vi Bryce Dallas Howard («Black Mirror», «Jurassic World», Rachael Taylor («Luke Cage», «Jessica Jones») og Edgar Ramirez («The Girl on the Train»). Stephen Gaghan («Syriana», «Traffic») har regi.

Filmen har norgespremiere 3. feburar.

GJEST: Matthew McConaughey delte sofaen med skuespiller Christina Ricci, komiker Josh Widdicombe og musiker Ed Sheeran. Foto: PA Images / So TV / NTB Scanpix
GJEST: Matthew McConaughey delte sofaen med skuespiller Christina Ricci, komiker Josh Widdicombe og musiker Ed Sheeran. Foto: PA Images / So TV / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling