Anmeldelse: «Maskorama» på NRK 1

Måtte forlate «Maskorama»

Sju ble til seks etter program nummer to. Vi anmeldte «Maskorama» låt for låt

«MASKORAMA» NUMMER TO: Programleder Silje Nordnes vet like lite som deg og meg om hvem som befinner seg inne i designer Kjell Nordströms kostymer. Alle foto: Espen Solli, Monster/NRK
«MASKORAMA» NUMMER TO: Programleder Silje Nordnes vet like lite som deg og meg om hvem som befinner seg inne i designer Kjell Nordströms kostymer. Alle foto: Espen Solli, Monster/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: Etter to enere på to lørdager var det - ikke overraskende - Rotta som måtte ta av seg maska i kveld. Den som skjulte seg i kostymet var Mads Hansen. Han kom med en innrømmelse:

- Jeg har jo hatt et stort handikap i denne sangkonkurransen, at jeg ikke kan synge!

Jørn Lier Horst alias Magikeren måtte kaste maska som den første forrige lørdag. De sju øvrige figurene var i kveld klare for å lure seerne opp i stry. Detektivene Marion Ravn (39), Robert Stoltenberg (58) og Tete Lidbom (37) satt klare i panelet, men det er du som ser på tv som bestemmer hvem som skal får være med til neste program – eller må ut. Programleder for «Maskorama» var som vanlig Silje Nordnes (38).

Vi anmeldte bidragene fortløpende.

Måtte forlate «Maskorama»

Kua: «Milkshake / Shake it Off» - Kutoppen / Taylor Swift

En liten gest til de yngre seerne, dette, fra animasjonsfilmen «Kutoppen» - koblet med en låt fra verdens kanskje største artist akkurat nå.

Slett ingen dårlig idé, det. Og - plutselig får Kua en makker også. Nå begynner dette å bli proft, både stemmemessig og i måten de oppfører seg på scenen. Et stort mø for dette, men dialektene er vel itte ekte?

Det hintes om at dette er en artist som er klar for å gjøre comeback. Det utelukker Ane Brun, og Lisa Børud, som synger i «Kutoppen», blir for opplagt. Jeg prøver meg igjen med Aqua-Lene (Nystrøm). Men hvem er den andre kua som snek seg inn i program nummer to? Er det mor og datter Katrine og Evelina Moholt?

Måtte forlate «Maskorama»

Spøkelset: «Halo» – Beyoncé (Ane Bruns versjon)

Det er litt av en tøffing som tør å utfordre med denne låten, som krever sin vokalist. Jeg skrøt av Spøkelset forrige lørdag og antydet at det var noe musikalaktig over framføringen.

Det gjelder forsåvidt fortsatt. Det er ikke rare bevegelsene her, men stemmen avslører at dette fort kan være en «ekte» artist. Det kommer riktignok noen sure toner her og der, men Spøkelset gjennomfører bra. Det er neppe Sissel Kyrkjebø, men Charlotte Frogner er blitt trukket fram som en mulig kandidat. Men hva med en annen Frogner, skuespiller Kristin Frogner, nå Bortolotti, fra «Hotel Cæsar», som Tete foreslår?

Måtte forlate «Maskorama»

Rotta: «Rosa Helikopter» – Peaches

Rotta måtte bite i seg en ener forrige lørdag, og her gjør han et nytt forsøk med en 22 år gammel svensk låt som det må være lov å kalle «enerverende».

Enerverende er også stemmen til Rotta. Sett ut rottefella snarest! At han kommer fra kloakken og danserne ser ut som banditter er kanskje et hint. Men det som er helt klart er at den personen som gjemmer seg inne i rotta ikke har sangstemme. Som sist var det knapt en rein tone å spore. Jeg holder likevel fortsatt en knapp på Petter Stordalen, også ut fra hint om at Rotta er en «humørfylt småkonge». Eller er det rett og slett Petter Pilgaard? Eller er vi på villspor når vi får et nytt hint om at Rotta gjerne er på scenen sammen med en annen. En slags duo?

Måtte forlate «Maskorama»

Romvesenet: «I Love It» - Icona Pop

Fra Rihanna forrige lørdag til svensk elektronika. Romvesenet greide seg bra i første program, sjøl om den grønne drakta, med det overdidmensjonerte hodet, må være litt av en utfordring.

Det går ikke like bra denne gang, for Romvesenet er ganske langt ute i solsystemet når det gjelder å treffe tonene. Showmessig er det mer å hente. Romvesenet skaper fest, men det dekker ikke over stemmeproblemet. Mange mener at «Maskorama» ikke er en sangkonkurranse. Selvfølgelig er det det også. Kan det være tidligere MGPjr-vinner Hennika Eggum Huuse?

Måtte forlate «Maskorama»

Spirrevippen: «Take On Me» - a-ha

Du er ingen spirrevipp når du går løs på denne ikoniske låten, men Spirrevippen satset høyt også i første program. Festen foregår denne gang på Furuholmen (etter a-has keyboardist Magne).

a-has Morten Harket er en uvanlig god vokalist, og det er ikke mange andre enn A1 som har tatt sjansen på å lage cover av «Take On Me». Det er selvfølgelig umulig å toppe Morten, men Spirrevippen er slett ikke borte - og frisker opp med et litt annerledes arrangement. Jeg klarer ikke å slippe taket i Benedicte Adrian som en kandidat her. Men kan den blå fuglen virkelig være Girl in Red?

Måtte forlate «Maskorama»

Kattepusen: «Creep» - Radiohead

Det er mange som mener Kattepusen kan være Kevin Vågenes. Det er i hvert fall et voksent musikkvalg dette, og langt unna hans store helt Céline Dion.

Men - Kattepusen leverer en nydelig versjon av låten til den britiske gruppa. Hele gjennomføringen, fra stemme til opptreden, avslører at dette er en sanger med stor S. Det er profesjonelt, sikkert, velpolert og bunnsolid. Bare se hvordan han avslutter sangen. Kan det være Heine Totland?

Måtte forlate «Maskorama»

Skilpadda: «Badebussen» - Kjartan Lauritzen

«Ikke lov å bade med tissen ute» synger Kjartan. Den litt slitsomme sangen tolkes av en deltaker som leverte midt på treet i første program.

Jeg er ikke overbevist etter opptreden nummer to, heller. Det går litt i stå, og det er vanskelig å høre hva som synges - med unntak av den ene setningen... Her er det høy festfaktor, men lite innhold. Morten Ramm er visstnok en slags «favoritt», men det kan jeg ikke helt forestille meg. Og er ikke det litt enkelt – siden han var programleder de tre første åra? Skilpadda har visstnok aldri rukket fram til førsteplass. En artist er dette neppe. Har vi med en idrettsutøver å gjøre? Det utelukker Petter Northug, men det er mange som kan gå i denne løypa. Velkommen tilbake neste lørdag!

Maskorama Les alle sakene her Foto: NRK

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer