TRAILER: "good time"Vis mer Vis mer

Filmfestivalen i Cannes

Måtte ha kvisearr i ny rolle: - Ingen kjente meg igjen

Robert Pattinson får kritikerne til å juble for rollen som bankraner.

CANNES (Dagbladet): Avisen IndieWire var raskt ute med å kalle Robert Pattinsons rolle i «Good Time» for den beste i karrieren hans. Flere gode kritikker har rent inn etter visningen av filmen der den tidligere «Twilight»-stjernen spiller en skamløs bankraner på rømmen. Når Dagbladet spør om det er noe i den desperate rollen som den ellers lavmælte briten kjenner seg igjen i, leter han etter ordene.

- Kanskje det at han er skikkelig manisk hele tiden, sier Pattinson.

NY ROLLE: Robert Pattinson. 
NY ROLLE: Robert Pattinson.  Vis mer

- Det er en side av meg meg som ingen egentlig får se, det er noe privat, den siden som er ute av kontroll.

Amoralsk skikkelse

Bankraneren Connie raner og lurer seg gjennom hele filmen.

- Han er en ganske amoralsk karakter, sier Pattinson.

- Det er interessant å spille en mann som ikke bryr seg om noen. Men så får han ryggen mot veggen og så blir han tvunget til å bry seg om noe likevel. Jeg er så forskjellig fra ham, men jeg kan ikke være påtatt. Så jeg må finne en måte å gjøre ham til en personlig skikkelse på. Så jeg må gi slipp på en del av meg selv, og fylle opp den delen med energien fra andre mennesker.

Mye av «Good Time» ble skutt som geriljafilm, uten at de andre som var i bybildet visste om det.

- Jeg var så redd for at noen skulle finne ut om innspillingen, og at det ville komme paparazzier og ødelegge det, sier Pattinson, som fremdeles har kameraer hengende etter seg når han er ute i offentligheten.

- Så det jeg gjorde som meg selv, ble en del av rollen. For jeg også prøvde å være et slags spøkelse, og gli inn i menneskemengden.

Sminket kvisearr

Blant annet ble Pattinson sminket slik at det så ut som om han hadde store kvisearr i ansiktet.

- Og da kjente ingen meg igjen, sier han.

- Jeg kunne være på t-banen, med ansiktet mitt tett opp til andres. Vi spilte inn scener på gata i New York og ingen tok et bilde på telefonen sin en gang. Der sto jeg og fikk regi fra regissøren via tekstmeldinger.

Filmskaperbrødrene Josh og Benny Safdie hadde gjort seg bemerket med filmer som «Daddy Longlengs» og «Heaven Knows What» da de fikk Pattinson med på laget. Det var Pattinson, en fan av de tidligere filmene deres, som kontaktet de to og sa han ville gjøre hva som helst de måtte be ham om.

- Han sa at han godt kunne gjøre cateringen på vår neste film, bare han fikk være med, sier Josh Safdie.

- Men Robert kan ikke koke pølser en gang. Så det sa vi nei til.