Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Måtte holde det skjult i mange uker

Først i dag fikk kollegene til Jon Gelius vite at han er deres nye sjef.

(Dagbladet.no): Klokka ti over tolv i dag ble det kjent at TV-veteranen Jon Gelius (43) blir ny sjef for Dagsrevyen, der han selv er programleder.

- Min siste sending var klokka 12 i dag. Ti over tolv kom ledelsen inn i redaksjonslokalene og bekjentgjorde at jeg ble den nye Dagsrevy-sjefen. Ingen visste noe, men heldigvis var det ingen som buet. Alle klappet, sier Gelius til Dagbladet.no.

I tillegg til å være programleder for Dagsrevyen og NRKs øvrige nyhetssendinger på TV, har Gelius lang NRK-erfaring som reporter både med politikk, økonomi og samfunnsliv, samt at han har ledet Sommeråpent, direkte politikerdebatter i forbindelse med valg, og direktesendinger fra kongelige brylluper.

Nå forsvinner sørlendingen fra skjermen.

- Ja, dette betyr at jeg trer ut av rampelyset. Men jeg skal være en synlig sjef, sier han - og understreker at det betyr både innad og utad av Dagsrevyen og NRK-huset på Marienlyst.

Stillingen som sjef for Dagsrevyen har vært besatt av vikarer det siste året. Det er nyhetsredaktør Grethe Gynnild-Johnsen som blir Gelius\' overordnede.

- Jon Gelius har mange spennende tanker om hvordan NRK som flermedialt hus fortsatt skal ha grep om hele nyhetsbildet innenfor radio, tv og nett, sier hun til NRKs egne nyhetssider.

ERFAREN: Jon Gelius er et kjent ansikt fra TV-skjermen etter mange år som reporter og programleder i nyhetssendingene. Her rapporterer han fra Aker Brygge under Kværner-krisen i 2001. Foto: SCANPIX
ERFAREN: Jon Gelius er et kjent ansikt fra TV-skjermen etter mange år som reporter og programleder i nyhetssendingene. Her rapporterer han fra Aker Brygge under Kværner-krisen i 2001. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media