PØLSEFEST: Pølsa Frank er betatt av pølsebrødet Bun, men oppdager plutselig hva som er meningen med hans eksistens. FOTO: United International Pictures Norway
PØLSEFEST: Pølsa Frank er betatt av pølsebrødet Bun, men oppdager plutselig hva som er meningen med hans eksistens. FOTO: United International Pictures NorwayVis mer

Måtte intimbarbere testiklene til et pitabrød for å få 17-årsgrense

Gjorde inngrep i «Sausage Party».

(Dagbladet): Da manusforsfatter og skuespiller Seth Rogen startet arbeidet med animasjonskomedien «Sausage Party», eller «pølsefest» på norsk, håpet han at den ville bli vurdert som såpass grov at den ville få «R»-merket.

Dette vil si at barn under 17 år frarådes å se filmen om de animerte matvarene, dersom de ikke ser den med en voksen.

Men da Rogen leverte den inn til interesseorganisasjonen for amerikansk film, MPAA, mente de at en åtte minutter lang orgiescene var såpass langt over streken, at filmen ikke burde ses av noen under 17 år i det hele tatt, selv ikke sammen med en voksen person.

Barbert pitabrød

Dermed måtte filmteamet gjøre noen endringer, forteller Rogen i et radiointervju med amerikanske Howard Stern. Blant det MPAA ønsket fjernet var et klipp som viste et pitabrøds hårete baller.

- Så vi måtte digtalt barbere dem, forklarer Rogen.

Da dette var gjort var MPAA fornøyd, og ga filmen en «R»-klassifisering, som var det Rogen hadde villet hele tiden. Men han legger ikke skjul på at han gjerne skulle vært flue på veggen under organisasjonens diskusjon av filmen.

- Jeg skulle ønske jeg kunne vært der, helt ærlig, for jeg ser for meg at det var en veldig opphetet debatt, sier Rogen.

Usikkert om den vises i Norge

Filmen har premiere i USA 12. august, men det er foreløpig usikkert om den vil komme på kino i Norge.

- Vi avventer resultatene fra USA og så tar vi en vurdering i etterkant av det, sier Bentine Lassen, markedssjef i United International Pictures, til Dagbladet.

I «Sausage Party» møter vi en pølse med navnet Frank, som prøver å finne meningen med sin eksistens. I orginalversjonen har matvarene stemmene til blant andre Seth Rogen, James Franco, Kirsten Wiig, Salma Hayek og Danny McBride.

Mat med følelser

Til Rolling Stone Magazine forteller Rogen at ideen til filmen kom da han og noen av de andre filmskaperne funderte over hva som ville skjedd om mat hadde følelser.

- Det ville vært fullstendig krise siden vi spiser maten vår, og de hadde hatt en forferdelig eksistens, uttalte Rogen.

Å få noen til å finansiere filmen var derimot ikke helt enkelt. Rogen forsøkte å lage filmen i åtte år før han fikk napp.

- Det å få noen til å si «ja, jeg vil gi deg penger til å lage denne filmen, det var veldig vanskelig, sier han til Variety.

Til slutt fikk prosjektet finansiering av selskapet Annapurna og Megan Ellison.