Måtte jobbe i mørket

Strenge sikkerhetstiltak rundt siste Potter-bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Om knappe seks dager lanseres «Harry Potter and the Deathly Hallows», men boka har allerede toppet salgslista til nettbokhandelen Amazon.com i flere måneder. Innholdet voktes nærmest som en statshemmelighet, og ingenting overlates til tilfeldighetene i dagene før lanseringen.

Sikkerhetsvakter utstyrt med hunder, satellittovervåkning og alarmer er blant tiltakene som tas i bruk når Harry Potters skjebne snart skal avsløres.

Satellittovervåkning

Ifølge den britiske avisa The Daily Telegraph brukes det ti millioner pund – vel 117 millioner kroner – på forberedelser for å hindre at detaljer fra boka lekker ut før den slippes 21. juli klokka 00:01.

I Storbritannia har forlaget Bloomsbury leid sikre lagringsplasser over hele landet. De beskyttes strengt av vektere utstyrt med hunder, før satellittovervåkede varebiler distribuerer bøkene til bokhandlene. Bøkene er stablet på forseglede paller utstyrt med alarm, for å hindre at noen får sneket seg til en titt.

Arbeide i mørket

For fire år siden ble sikkerhetsvakta Aaron Lambert dømt til over fire år i fengsel etter forsøk på å selge et stjålet eksemplar av «Harry Potter og Føniksorden». Med slike episoder friskt i minne er paranoiaen stor hos dem som nå håndterer boka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer