Måtte kjempe for godkjent-stempel

Håkon Moslet måtte gjennom krevende runder med Turboneger i sommer, før bandet til slutt godkjente biografien.

Neste uke kommer den autoriserte biografien om Turboneger, ført i pennen av musikkjournalist Håkon Moslet – som er musikksjef i P3. Bandet medvirker aktivt til boka, og det har gjennom hele prosessen vært en forutsetning at Turboneger skulle godkjenne sluttproduktet.

I et intervju med Bokprogrammet på NRK1 i kveld, forteller Moslet at han og bandet hadde «en krevende prosess i sommer», da bandmedlemmene skulle godkjenne manuset til Moslet.

Saga på 550 sider

- Det er en bok som dekker 20 år med Turbo-historie. Da er det klart man ser ting litt forskjellig. Gutta i bandet ser ting litt forskjellig, og noen ganger var jeg og bandet litt uenige, forklarer Moslet til Dagbladet.no.

- Hva var dere uenige om?

-Det er 550 sider i boka, og i prosent er det ikke så mye som gikk i søpla, sier en hemmelighetsfull Moslet.

Boka har fått tittelen «Sagaen om denimfolket». Moslet mener det ikke er urimelig at bandet selv har fått være med på å påvirke sagaen.

- Jeg har intervjuet veldig mange kilder til denne boka, men bandet har jo stilt seg til disposisjon. De er hovedkildene, og det er ikke unaturlig at de også skal få lov til å ha en mening om hva som kommer fram i boka, sier Moslet.

AUTORISERT MURSTEIN: Neste uke slippes Håkon Moslets 550 siders murstein-biografi om Turboneger. I sommer gikk han og bandet i tøffe dialoger for å bli enige om «Sagaen om denimfolket».
AUTORISERT MURSTEIN: Neste uke slippes Håkon Moslets 550 siders murstein-biografi om Turboneger. I sommer gikk han og bandet i tøffe dialoger for å bli enige om «Sagaen om denimfolket». Vis mer

Belastende materiale

Han er rask med å legge til at mye av det er mye kontroversielt stoff igjen i det endelige produktet.

- Det er ting som kommer fram som kan være belastende for bandmedlemmene og deres nærmeste, mener Moslet.

- Var det noe som ble for drøy kost, slik at det måtte tas ut?

- Jeg hadde mitt første utkast klart i slutten av mai, og da hadde jeg jobbet selvstendig som journalist i halvannet år – uten innblanding fra dem, sier Moslet og legger til:

- Da ble det selvsagt noen utfordringer når bandet så manuset for første gang. I redigeringsprosessen etterpå er noe blitt tatt ut, men det er også kommet nye ting inn.