Andrew Lloyd Webber:

Måtte kjøpe terapihund

Musikalstjernen ble såpass nedstemt av å se filmatiseringen av «Cats» at han trengte en hårete støttespiller.

Publisert

Det er ikke bare publikum som lot seg forferde, forvirre og fascinere av filmatiseringen av «Cats» fra 2019.

Allerede da filmtraileren ble sluppet forsto man at Tom Hoopers versjon av den populære musikalen fra 1981 kom til å inneholde noen risikable kunstneriske valg.

Det mest påfallende var valget om å benytte seg av såkalt «digital pelsteknologi» for å kle skuespillerne i de hårete kostymene.

Slaktet

Dagbladets anmelder kalte filmen «et mareritt av pelskledde pupper», ga den terningkast 2 og stilte spørsmål ved hvordan skaperne ikke hadde klart å se «hvor absurd det hele ser ut utenfra».

Det er god grunn til å tro at skaperen av den originale musikalen, Andrew Lloyd Webber, er enig.

PÅ BEDRINGENS VEI: Andrew Lloyd Webber på den røde løperen under årets Tony Awards. Foto: Evan Agostini/Invision/AP.
PÅ BEDRINGENS VEI: Andrew Lloyd Webber på den røde løperen under årets Tony Awards. Foto: Evan Agostini/Invision/AP. Vis mer

I et ferskt intervju med Variety forteller Webber om påkjenningen av å se musikalen på lerretet. Han mener filmen viser liten forståelse for hva som gjorde at musikalen fungerte i utgangspunktet.

- Alt ved «Cats» var helt feil.

«Følelsesmessig skadet»

Etter å ha sett filmen kjøpte Webber seg en valp av typen bichon havanais, som han seinere tok med seg til USA. Før flyreisen registrerte han den som en terapihund, med filmopplevelsen som begrunnelse.

- Jeg sa jeg trengte ham til enhver tid, fordi jeg er følelsesmessig skadet.

STORT ANSVAR: I følge Webber selv er psyken hans for tiden avhengig av en slik hund. Foto: Cerisement (CC BY 3.0)
STORT ANSVAR: I følge Webber selv er psyken hans for tiden avhengig av en slik hund. Foto: Cerisement (CC BY 3.0) Vis mer

Da flyselskapet spurte om han kunne bevise at han virkelig trengte hunden, svarte han:

- Ja, bare se hva Hollywood har gjort med musikalen min, «Cats».

Flyselskapet svarte ifølge Webber med en beskjed om at registreringen var godkjent, og at det ikke var nødvendig med en rapport fra legen.

«Ganske underholdende»

Etter kritikerstormen sa regissør Tom Hooper i et intervju med Empire magazine at han ble overrasket over mottakelsen, da han selv ikke så hvordan filmen kunne være så kontroversiell. Han forteller at reaksjonene på traileren ga dem noen hint om hvordan spesialeffektene kunne endres før premieren.

- Når du ser den ferdige filmen ser du at noen av designene på kattene har forandret seg.

«Cats» er en av de mest suksessrike musikalene noensinne, med sine 6138 forestillinger på Broadway og 8949 forestillinger i London.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer