Måtte kutte ned på sex og vold

Virkeligheten var for hard for Rønning og Sandbergs nye Netflix-serie.

MÅTTE ENDRE PÅ HISTORIEBØKENE: Espen Sandberg og Joachim Rønning regisserte de første episodene av Netflix' nye storsatsing.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
MÅTTE ENDRE PÅ HISTORIEBØKENE: Espen Sandberg og Joachim Rønning regisserte de første episodene av Netflix' nye storsatsing. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag 12. desember har storsatsinga «Marco Polo» premiere på Netflix. 

Serien er deres mest påkosta produksjon noensinne, og de to første timelange episodene er regissert av de norske stjerneregissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning - med en rekke stjerner i besetninga.

For mye vold og sex I serien møter vi en ung Marco Polo som blir sendt til østen av sin far for å sikre handelsrutene mellom Europa og Asia.

Den unge eventyreren befinner seg snart midt oppi maktkampen mellom den mongolske lederen Kublai-khan og hans erkerivaler i Kina. Intriger, vold, sex og stormannsgalskap er stikkord for den storslåtte produksjonen.

I god «Game of Thrones»-ånd er det sjeldent lenge mellom naken hud og blodige slosskamper i universet Netflix har skapt. Men regissør Sandberg sier til Dagbladet at han og Rønning har faktisk måttet sensurere deler historiebøkene.

Virkeligheten inneholder nemlig mer vold og sex enn selv en Netflix-serie kunne tåle, sier Sandberg.

Harem og hodehugging - Hvis du leser historien om Kublai-khan og Marco Polo forstår du at vi har vært nøkterne. Vi har måtte holde tilbake den virkeligheten som faktisk utspilte seg på den tida, sier Sandberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer