Anmeldelse: Maria Mena - «They Never Leave Their Wives»

Måtte kvitte seg med skammen

Det satt langt inne for Maria Mena å skrive «They Never Leave Their Wives».

DEL EN: Maria Mena slipper sin første plate på fem år. «They Never Leave Their Wives» er del en av et toplatersprosjekt. Foto: Sony Music
DEL EN: Maria Mena slipper sin første plate på fem år. «They Never Leave Their Wives» er del en av et toplatersprosjekt. Foto: Sony Music Vis mer
Publisert

ALBUM: Fem år har gått siden Maria Mena sist ga ut plate. Nå er endelig «They Never Leave Their Wives» her, del en av et toplaters-prosjekt som etter sigende skal kompletteres i mars neste år.

Med snart 20 års fartstid i bransjen har vi lært Marias modus godt å kjenne. Ufiltrert hjertesmerte formidlet med en tilstedeværelse og intensitet som få av hennes kolleger gjør etter henne. Noen ganger nesten ubehagelig konfronterende, men Mena har etter hvert lært seg å avvæpne med små islett av mørk humor og det å ikke ta seg selv for høytidelig.

Nummer to

«They Never Leave Their Wives» handler om å være nummer to. Etter egne uttalelser var Mena selv for kort tid siden i et slikt forhold. En giftig tilstand det tok tid å bearbeide - hun kvittet seg med skammen rundt tematikken for å kunne skrive låtene.

Selv om det er tung kost emosjonelt, har første halvdel av plate nummer åtte blitt et nydelig stykke musikk. Hakket mer nedpå arrangementsmessig enn forgjengeren, «Growing Pains». Her får Marias klangfulle og særpregede stemme skinne for hva den er verdt.

Hør bare på den sakteflytende og storslagne åpningslåta «Let Him Go». Sangen oppsummerer på mange måter hva Mena virkelig er god på: Enkle vers, fulle av historie, satt opp mot kneisende og dramatiske refreng som virkelig maler i øregangene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer