Anmeldelse: Maria Mena - «They Never Leave Their Wives»

Måtte kvitte seg med skammen

Det satt langt inne for Maria Mena å skrive «They Never Leave Their Wives».

DEL EN: Maria Mena slipper sin første plate på fem år. «They Never Leave Their Wives» er del en av et toplatersprosjekt. Foto: Sony Music
DEL EN: Maria Mena slipper sin første plate på fem år. «They Never Leave Their Wives» er del en av et toplatersprosjekt. Foto: Sony Music Vis mer
Publisert

«They Never Leave Their Wives»

Maria Mena

Pop

Utgitt: 2020
Plateselskap: Sony Music

«Riktig dose tristesse.»
Se alle anmeldelser

ALBUM: Fem år har gått siden Maria Mena sist ga ut plate. Nå er endelig «They Never Leave Their Wives» her, del en av et toplaters-prosjekt som etter sigende skal kompletteres i mars neste år.

Med snart 20 års fartstid i bransjen har vi lært Marias modus godt å kjenne. Ufiltrert hjertesmerte formidlet med en tilstedeværelse og intensitet som få av hennes kolleger gjør etter henne. Noen ganger nesten ubehagelig konfronterende, men Mena har etter hvert lært seg å avvæpne med små islett av mørk humor og det å ikke ta seg selv for høytidelig.

Nummer to

«They Never Leave Their Wives» handler om å være nummer to. Etter egne uttalelser var Mena selv for kort tid siden i et slikt forhold. En giftig tilstand det tok tid å bearbeide - hun kvittet seg med skammen rundt tematikken for å kunne skrive låtene.

Selv om det er tung kost emosjonelt, har første halvdel av plate nummer åtte blitt et nydelig stykke musikk. Hakket mer nedpå arrangementsmessig enn forgjengeren, «Growing Pains». Her får Marias klangfulle og særpregede stemme skinne for hva den er verdt.

Hør bare på den sakteflytende og storslagne åpningslåta «Let Him Go». Sangen oppsummerer på mange måter hva Mena virkelig er god på: Enkle vers, fulle av historie, satt opp mot kneisende og dramatiske refreng som virkelig maler i øregangene.

«I harden over time and got my courage from the wine / Drunk on all the lies and sick to death of the goodbyes». Rene ord for pengene.

«Lies (They Never Leave Their Wives)» er like alvorspreget hva det tekstmessige angår, men lettere i steget rent musikalsk. Noe som gir den et sus av håp om bedre vær og skaper ellers et fint dynamisk pusterom.

Sårbar

«Not OK» er nok en mesterlig semiballade som vokser seg stor og mektig i takt med historien som brettes ut. Det handler om at det må være greit å ikke ha det greit. «'Cause I don't feel like being strong today / I wanna fall apart sometimesI wanna break / Next time they ask I'll tell the truth and I'll say that I'm not ok». En real utfordrer til hennes forrige singlesuksess, «I Don't Wanna See You With Her».

«They Never Leave Their Wives» er bare knappe 25 minutter lang, men i dette tilfellet er det en formålstjenlig lengde. Det er kraftig kost som kjapt kan bli utmattende, men her har Mena funnet frem til riktig dose. Akkurat nok til at vi venter i spenning til neste kapittel.

Gi denne et par spinn i høstmørket - det kan gjøre godt for kropp og sjel uavhengig av hvilken hylle du er på i livet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer