Matte og metal i skjønn forening

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Kristiansand (Dagbladet): Noen husker kanskje den lett ufordragelige sønnen til Ozzy Osbournes anslag mot naboterroren fra MTV-serien «The Osbournes». «Norsk black metal», sier jyplingen og blåser av mot naboene så høytalerne nærmest rakner. For å nyansere; Meshuggah er svenske og er en av de fremste eksponentene av det nerdene vil kalle mattemetal, eller – progressiv metal med kompliserte rytmemønstre.

Det er ikke en videre inkluderende seanse som utspiller seg i Quart-regnet. Likevel, de fremmøtte er der for en grunn og ikke en gang værgudene kan komme mellom fansen og svenskenes kalde, totalitære bassdrønn. Kvintetten skrider til verket med synkron headbanging og matchende mattsvarte gitarer. Vokalist Jens Kidman marsjerer hvileløst rundt på scenen mens han lirer av seg dommedagsvisjoner og futuristiske betraktninger som går Blade Runner en høy gang.

Meshuggah teller både Tool og Dream Theater blant sine fans. Ikke overraskende, svenskene leverer en oppvisning i teknisk metal som svært få er i stand til å etterkomme. Selv om det var lite som minnet om salig Sørlandsidyll og det man vanligvis forbinder med sommerlig festivalmoro, sørget låter som «Straws Pulled at Random» at bebrillede metalentusiaster fikk en liten time i proghimmelen. Takk Meshuggah for dét.

MESHUGGAH: Mattemetalpionerer på sjelden norgesvisitt. Foto: EIRIK HELLAND URKE
MESHUGGAH: Mattemetalpionerer på sjelden norgesvisitt. Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer