Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Måtte overtales av Jon Almaas

Finn Erik Vinje er ingen varm tilhenger av tv-underholdning, og stiller motvillig i kveldens "Nytt på nytt".

PROGRAMLEDERRÅD: "Vær blid og vær deg selv, så skal vi sørge for at det blir morsormt, er "Nytt på nytt"-programleder Jon Almaas' råd til gjester som ikke synes de er morsomme nok til å gjeste programmet.
FOTO: Daniel Sannum Lauten, Dagbladet
PROGRAMLEDERRÅD: "Vær blid og vær deg selv, så skal vi sørge for at det blir morsormt, er "Nytt på nytt"-programleder Jon Almaas' råd til gjester som ikke synes de er morsomme nok til å gjeste programmet. FOTO: Daniel Sannum Lauten, Dagbladet Vis mer

||| «Den fortreffelige Jon Almaas har fått meg overtalt til å stille opp som gjest i "Nytt på nytt",» skriver den pensjonerte språkforskeren på sin egen blogg.

Han stiller som gjest i kveldens «Nytt på nytt», men skriver «overtalt», for han hadde og har sine motforestillinger:

«Dels er underholdningsbransjen i egentlig forstand ikke min greie, som det heter så kjekt. Dels og især er seeroppslutningen om programmet så formidabel at man kan bli skjelven i buksene,» skriver Vinje.

Ikke fan
Han er absolutt ikke blant de ivrigste tilhengerne av landets mest sette tv-program, og skriver at det er et program han hittil «bare sporadisk har zappet innom».

- Jeg er ingen varm tilhenger av underholdning på tv og på fredager spiller jeg volleyball. Men nå har jeg sett noen program i opptak og de faste i «Nytt på nytt» er eminente, sier Vinje til Dagbladet.

Radio
Han synes det er bedre med radio, både fordi han mener å ha «et typisk radiomessig utseende» og fordi man i radiostudioet har færre distraherende faktorer og kan konsentrere seg helt og holdent om talespråket.

«Som sagt, jeg måtte overtales, og Jon Almaas bærer ansvaret», skriver Vinje.

Han begrunner avgjørelsen om å stille opp med at han har kommet i en alder da man ikke er så engstelige for å dumme seg ut, han synes det er morsommere å prøve nye ting enn fryktsomt å trekke seg tilbake, og «hva yrkeskarrieren anbelanger» - som han formulerer det - har han ikke lenger noen hensyn å ta.

Vanlig
«Nytt på nytt»-programleder Jon Almaas sier de er vant med at folk føler det ikke er deres arena å være morsomme.

- Da sier vi bare: Vær blid og vær deg selv, og så skal vi sørge for at det blir morsomt, sier Almaas til Dagbladet.
 
- Hvis Finn Erik Vinje har lyst til å være sint språkmann, så er det helt greit for oss. Vi skal også klare å gjøre det gøy.

- Han er også redd for ikke å ta seg godt nok ut i tv-ruta?

- Der kan jeg berolige han med at vi har en fremragende sminke- og maskegruppe. Etter femten minutter med den, så kommer Finn Erik Vinje til å framstå som en blanding av Donald Sutherland og Clint Eastwood, sier Almaas.

Drømmegjest
Programlederen forteller at det ikke er mange som sier nei til en invitasjon til «Nytt på nytt».

- Det er kanskje fire-fem vi har hatt på lista i alle år, som vi ikke får med, men ellers er folk mye mer positive nå enn i de første årene, da programmet var litt ukjent, sier Almaas.

Han røper at Vinje har fått velge sin drømmegjest på det andre «Nytt på nytt»-laget, og valgte Fremskrittspartiets nye, unge stortingsrepresentant Mette Hanekamhaug.

- Hun gjør seg på tv, og når de har med en gammel mann som meg, så trenger programmet et ungt, friskt pust for å veie opp, sier Vinje om valget av Hanekamhaug.

Begge blir å se i kveldens «Nytt på nytt» på NRK1.

MOTVILLIG: Pensjonert språkforsker Finn Erik Vinje skjelver i buksene før kveldens gjesteopptreden i "Nytt på nytt".
MOTVILLIG: Pensjonert språkforsker Finn Erik Vinje skjelver i buksene før kveldens gjesteopptreden i "Nytt på nytt". Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media