Måtte pumpes på legevakta

Wyclef Jean måtte pumpes på legevakta i Oslo etter at han trolig ble matforgiftet på restaurant.

- Jeg fikk utrolige magesmerter. Jeg regner meg selv som en tøff kar, men etter tre timer oppsøkte jeg sykehus. Jeg har aldri hatt matforgiftning før, så jeg forsto ikke hva som var galt. Det var fisken jeg spiste i Norge som gjorde det. Jeg ble helt ødelagt, sier den tidligere Fugees-stjerna Wyclef Jean til svenske Aftonbladet.

Rappartisten var i Norge for å markedsføre sin nye singel «Two Wrongs». Hans tredje soloalbum debuterte på 6. plass på den amerikanske Billboard-lista forrige uke.

Reker og breiflabb

Wyclef Jean og hans band dro på restauranten Costa på Aker Brygge i Oslo etter at han hadde møtt norsk presse og opptrådt i «Sommeråpent» på NRK mandag kveld. Det var bandet selv som ville tilbake på restauranten, som de husket godt fra i fjor. Costa er den restauranten plateselskapene oftest tar med seg sine artister og andre gjester til når de er på norgesbesøk.

- Wyclef spiste BBQ Scampi til forrett og hadde breiflabb til hovedrett, og var i fin form da vi forlot restauranten og dro tilbake til Grand Hotel ved midnatt. Maten var kjempegod, sier senior promotion manager Irene Heiersjø i Sony Music til Dagbladet.

Kramper i magen

Irene Heiersjø spiste det samme som den verdenskjente New York-artisten, men fikk ikke den samme opplevelsen som Jean.

For etter et par timer våknet han opp med store smerter og kramper i magen. Han kastet opp, og ble til slutt fraktet på legevakta.

Her pumpet legene maten ut av ham, og konstaterte raskt at smertene dreide seg om matforgiftning. Han ble beordret til å bli på legevakta over natta, og ble først utskrevet klokka åtte neste morgen.

- Da jeg så ham ved 11-tida neste dag virket han helt utslitt. Helt slått ut, sier Heiersjø.

Wyclef Jean tok det med ro utover tirsdagen, men måtte avlyse flere intervjuer i Stockholm. Han greide imidlertid utpå kvelden å opptre sammen med Will Smith, som har vært i Stockholm for å markedsføre sin nye film «Men in Black II». Nå er Jean i Tyskland.

- Jeg er fremdeles litt groggy, men jeg ville ikke gå glipp av en av Wills fester for alt i verden, sa han til Expressen.

- Det er første gang noen er blitt sjuke. Vi vil fortsette med å besøke restauranten. Jeg vil i alle fall ikke slutte å spise BBQ Scampi-en der, sier Heiersjø.

MAGETRØBBEL: Wyclef Jean måtte tilbringe ei natt på Oslo legevakt, men allerede dagen etter gjorde han stor suksess i det svenske tv-programmet «Allsång på Skansen».