- Måtte ringe Stoltenberg for å si jeg ikke skrev i fylla

Hvem har sendt falskt leserinnlegg til Dagbladet? Reklamemann Kjetil Try fikk uønsket oppmerksomhet i dag.

SKREV IKKE KRONIKK OM REKLAME En falsk kronikk ble trykket i Dagbladet lørdag 7. februar. Reklamemannen og Ap-medlemmet ble feilaktig oppført som forfatter. Foto: NINA HANSEN/Dagbladet
SKREV IKKE KRONIKK OM REKLAME En falsk kronikk ble trykket i Dagbladet lørdag 7. februar. Reklamemannen og Ap-medlemmet ble feilaktig oppført som forfatter. Foto: NINA HANSEN/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Da reklamemannen og Arbeiderparti-medlemmet Kjetil Try våknet i morges, forstod han raskt at noe var alvorlig galt.

Venner og kjente ringte med samme spørsmål: «Hvorfor tar du et krast oppgjør med Jens sin krisepakke i dagen Dagbladet?»

Try er en nær venn av statsministeren.

- Ikke min kronikk Over en helside i Dagbladets lørdagsutgave proklameres nemlig at «Reklamen vil redde oss», med Trys signatur og bilde under tegningen av en sparegris som knuses.

- Dette har ikke jeg skrevet. Det er ikke min kronikk i det hele tatt. Det er veldig ubehagelig å være i en avis med meninger som ikke er mine, særlig når den leses av over en million nordmenn på lørdager, sier Try til Dagbladet.no.

Kronikken hevder at reklamen kan redde verden fra nedgangstidene og at regjeringens krisepakke ikke gjør nok for å redde bransjen.Beklager på det sterkesteDebattredaktør Simen Ekern i Dagbladet mottok leserinnlegget tidligere denne uken.

- Den kom fra en gmail-adresse med Kjetil Try sitt navn og jeg skrev litt fram og tilbake med avsenderen. Dessverre sjekket vi ikke opp godt nok, for eksempel ved å ringe Try for å få hans bekreftelse på at kronikken kom fra ham, sier Ekern til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer