Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Måtte selge ABC-teatret

- Det skuffer meg usedvanlig mye å høre at Lollo Schanke sier jeg har solgt en gave. Hadde ikke jeg solgt ABC-Teatret ville det vært en saga blott, sier Tom Sterri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sterri og hans selskap har tjent 24 millioner på salg av ABC-Teatret. Det ble store medieoppslag i 1994 da enken etter Einar Schanke, og Alfred Næss, ga bort teatret på St. Olavs plass til Tom Sterri. Men slik er ikke virkeligheten, sier Sterri.

- Jeg har aldri fått noe teater. Det jeg fikk den gangen var en husleiekontrakt der en forpliktelse på 20 måneder lå inne, samt en bruksrett på inventar og utstyr. Bruksretten på inventaret kjøpte jeg for noen hundre tusen kroner to år seinere. Jeg vil understreke at jeg er svært, svært takknemlig for at jeg fikk denne sjansen fra Lollo og Einar. Men noe teater har jeg altså aldri fått .

Tom Sterri, Anders Moland og Ketil Aamodt kjøpte teatret fra huseierne, SEFF Eiendom, i 1996 for én krone. Forrige måned ble det solgt tilbake for hele 24 millioner kroner. Teatret ble totalskadet i forbindelse med en eksplosjon før jul i fjor. Politietterforskningen i den forbindelse vil bli avsluttet først om noen uker.

Men Lollo Schanke reagerer på salget.

- Det er ganske underlig at han selger det jeg oppfatter som en gave. Det er jo følelser forbundet med sånt, sier Lollo Schanke.

- Det ville i alle fall vært hyggelig om han hadde ringt på forhånd og sagt fra om salget, sier Schanke.

- Det vil koste 50 millioner kroner å bygge opp teatret, og forsikringspengene vil ikke dekke mer enn 30 millioner. Så om teatret var nødt til å overleve var vi nødt til å selge. Det er konsekvensene som jeg tror Lollo ikke har helt oversikt over. Teatret kan nå fortsette, men nå skal vi leie av SEFF.

- Og nå er du en rik mann?

- Summen på 24 millioner deles på tre mann. Deretter kan du trekke fra 28 prosent, og dessuten sju- åtte millioner kroner i investeringer fra de siste årene. Da sitter vi igjen med to og en halv til tre millioner per snute. Litt penger blir det jo, sier Tom Sterri.

- Revyveteran Jørg-Fr. Ellertsen stilte i Aftenposten i går spørsmål ved om ikke Einar Schankes etterkommere burde få litt av potten. Hva sier du til det?

- Hvis Ellertsen tror det er slik at jeg fikk dette bygget, da skjønner jeg hans uttalelser. Jeg ville også sagt det samme. Men slik er det altså ikke.