Måtte selge huset

I fjor måtte Ole A. Sørli (55) selge huset for å holde kreditorene unna livet. I dag lever han på lån fra sin 85 år gamle mor.

I går fortsatte rettssaken mellom tidligere Dollie de Luxe-manager Ole A. Sørli og Benedicte Adrian Mouton og Ingrid Bjørnov, som tirsdag utartet til en bitter krangel. I går dreide det seg mest om penger.

- Det aller verste for meg var å måtte selge huset der alle tre ungene vokste opp. Etter skilsmissen og de økonomiske vanskene var hjemmet min siste skanse. Hadde jentene og jeg blitt enige på et tidligere tidspunkt, kunne salget vært unngått, sier Sørli til Dagbladet.

Fem millioner

Villaen i Wolffsgate i Oslo ble solgt for fem millioner. Halvparten av beløpet gikk til å dekke firmalån.

- Vi tok opp til sammen tre lån med pant i huset, et til arbeidet med «Which Witch», og to generelle driftslån. I tillegg hadde kona og jeg gjeld.

Dollie-jentene skylder fortsatt Sørli penger for lånene.

De siste tre årene har Ole A. Sørli hatt null både i inntekt og formue. Siden 1996 har han betalt 13100 kroner i skatt. Alle tre firmaene sliter med gjeld.

- Det siste året har jeg ikke tatt ut lønn. Min mor har dekket utgifter for meg for 300000 kroner, sier Sørli.

Ingrid meklet

I retten ble det sådd tvil om Sørlis evner til å håndtere økonomien. Ingrid Bjørnov fortalte i går om sin rolle som mekler mellom Adrian og Sørli. Jentene mener Sørli har hatt uvanlig høye driftsutgifter på firmaene de siste tre årene. Utgiftene ligger på rundt 20000 i måneden.

- Jeg ville ikke signere flere gjeldsbrev. Jeg er overbevist om at hvis vi hadde betalt pengene våre til firmaet, hadde de vært vekk nå. Vi ønsker å gjøre opp for oss, men vil ikke gjøre det gjennom Ole, sa Benedicte Adrian Mouton.

Derfor har jentene satt sin del av det andre avdraget på tvangsakkorden, 700000 kroner, inn på en sperret konto.

Bankvitne

I går vitnet tidligere styremedlem i IS-Banken, Hans-Petter Henschien. I 1995 tilbød nemlig banken Dollie de Luxe et rentefritt lån til å betjene gjelda. Banken satte én betingelse: Sørli skulle ikke ha noe med pengene å gjøre.

- Banken mente det var en viss uryddighet i relasjon til Ole A. Sørli. Men den mente at de to jentene på sikt ville ha mulighet til å betjene lånet, sa Henschien.

Avtalen gikk i vasken, fordi Ole A. Sørli nektet å gi slipp på styringa.

  • Rettssaken avsluttes i dag.

gro.rognmo@dagbladet.no