SLADDET: TV Norge valgte å sladdet Sørlandschipsposene i programmet. Foto: Skjermdump TV Norge
SLADDET: TV Norge valgte å sladdet Sørlandschipsposene i programmet. Foto: Skjermdump TV NorgeVis mer

Måtte sladde bort chipsposer fra tv-sending: - Men for all del, det var et «sabla» godt forsøk

Sørlandschipsen ble for hard å svelge for TVNorge.

(Dagbladet): Flere ganger i uka møtes fire kjendiser hjemme hos hverandre, med TVNorge på slep, for å spise middag. Det hele sendes på TV i programmet «4-stjerners middag».

Torsdag forrige uke sendte TVNorge en reprise av programmet hvor Kyrre Haugen Sydnes, Brita Møystad Engset og Ellen Horn, ble vartet opp av komiker Rune Andersen.

- En knallhard forkjemper

Middagen foregikk i Andersens hjem i Kristiansand.

Etter en kort båttur blir gjestene servert en aperitiff, mens de ventet på middag. På bordet foran gjestene lå noen poser med Sørlandschips, som TVNorge har valgt å sladde.

Det er ikke noe annet i programmet som sladdes, og TVNorge advarer om produktplassering. Men posene med Sørlandschips ble for sterk kost for TV-kanalen.

- Kristiansanderen Rune Andersen er en knallhard forkjemper av alt som er sørlandsk, og han aktet å ikke la anledningen gå fra seg da han var vertskap i 4-stjerners middag. Det er ikke alltid vi i kommersiell TV er like heldige med produktplassering på skjermen, noen ganger blir det altfor åpenbart, og Runes selvvalgte promotering av Sørlandschips ble rett og slett for mye potetflak å svelge. Men for all del, det var et «sabla» godt forsøk, skriver kommunikasjonsdirektør i Discovery Networks, Espen Skoland, i en e-post til Dagbladet.

BEDYRER USKYLD: Rune Andersen sier at det ikke lå intensjon om potetgullreklame bak hans eksponering av Sørlandschips på TVNorge.
 Foto: Erling Hægeland
BEDYRER USKYLD: Rune Andersen sier at det ikke lå intensjon om potetgullreklame bak hans eksponering av Sørlandschips på TVNorge. Foto: Erling Hægeland

Vis mer

- Liker Sørlandschips

Rune Andersen sier til Dagbladet at det ikke så noen tanke om reklame bak posene.

- Det har jeg overhodet ikke tenkt på. Jeg er sørlending og liker Hennig-Olsen is, IK Start og Sørlandschips. Det er det hele, sier Andersen.

Administrerende direktør i Sørlandschips, Trond Haug, sier til Dagbladet at de setter stor pris på Andersens entusiasme.

- Det er veldig positivt. Vi synes det er hyggelig at han er stolt av Sørlandet og produktet, sier en tydelig fornøyd Haug.

- Hva tenker du om at TVNorge valgte å sladde chipsposene?

- Det kan jeg nesten ikke kommentere, det er TVNorges avgjørelse, sier chipsdirektøren.

Kostbart program

«4-stjerners middag» er et svært populært program med stabilt gode seertall.

- Snittet for årets sesong ble 200 000 seere, som er så vidt høyere enn snitt-tallet for alle sesongene, har Hanne McBride, mediesjef i TVNorge tidligere uttalt til Dagbladet.

Programmet sendes i omkring ti uker per sesong, og koster svært mye for tv-kanalen.

Middagsselskapet kan ha kostet TVNorge to millioner kroner denne sesongen i bare deltakerutgifter, hvis man regner ut ifra et beløp på 50.000 kroner per deltaker.

Det er nemlig svært lønnsomt for deltakerne, som tidligere har opplyst til Dagbladet å få opp til 100 000 kroner i betaling for deltakelsen.

Ingen av dem har ønsker å stå fram ved navn, da avtalen mellom tv-kanalen og kjendisene er konfidensiell.