Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NRK-serien «Unge lovende» har premiere 20.januar

Måtte stenge et utebasseng etter innspilling av «Unge lovende»

- Stor fare for at hele bassenget skulle tømmes gjennom vinduet.

PREMIERE: Fredag denne uken er det duket for premiere på sesong 2 til serien «Unge lovende» på NRK TV. Episode 1 og 2 vil bli vist på NRK1 tirsdag 24.01. Foto: NRK.
PREMIERE: Fredag denne uken er det duket for premiere på sesong 2 til serien «Unge lovende» på NRK TV. Episode 1 og 2 vil bli vist på NRK1 tirsdag 24.01. Foto: NRK. Vis mer

(Dagbladet): NRK-serien «Unge lovende» ble en snakkis allerede før den ble sendt på tv i 2015, og det har vært mange forventninger til den kommende sesongen av suksess-serien.

Under innspillingen til den andre sesongen av «Unge lovende» skjedde det imidlertid et uhell på Tøyenbadet i Oslo.

Undervannsvindu sprakk

Den mindre vellykkede episoden skjedde da filmfotograf for serien, Karl Erik Brøndbo, skulle filme en scene ute i det ene bassenget fra utsiden, gjennom de kjente vinduene der folk kan se på de svømmende under vann.

- Hele bassenget så magisk ut da det lyste, men så skjedde det et eller annet, og plutselig sprakk et vindu. Det var stor fare for at hele bassenget skulle tømmes gjennom vinduet og flere tusen liter vann risikerte å fylle resepsjonen på Tøyenbadet. Hele badet ble evakuert, og utebadet ble stengt utover sesongen på grunn av oss, forteller Brøndbo til Trønder-Avisa.

Seksjonssjef i idrettsavdelingen for Bymiljøetaten i Oslo, Martin Løvik, bekrefter overfor Dagbladet at deler av utebadet måtte stenge etter filmulykken.

- Det ene utebassenget ble stengt, og ingen kunne benytte seg av det på fire uker, forteller Løvik.

Uhellet skjedde i mai i fjor, altså rett før utendørssesongen på Tøyenbadet.

- Skadene besto av en stor sprekk, og glasset måtte derfor byttes på grunn av fare for brudd, fortsetter Løvik.

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra skaperen av serien, Siri Seljeseth, men hun var ikke på «set» den dagen det skjedde.

Populær serie

«Unge lovende» er en norsk dramaserie på NRK, og så for første gang dagens lys høsten 2015.

Etter premieren ble serien hyllet av både publikum og kritikere, og hadde et gjennomsnittstall på 672 000 seere per episode. Det opplyser NRK.

Den populære serien handler om livene til tre venninner i 20-åra i Oslo som prøver å følge drømmene sine. Den ene ønsker å bli skuespiller, den andre forfatter og den siste har et sterkt ønske om å bli stand-up komiker.

Premiere denne helga

Suksessen ble skapt av Siri Seljeseth, som også spiller en av hovedrollene.

«Unge lovende» mottok sju nominasjoner til Gullruten 2016, og vant prisen for «Beste manus-TV drama».

Sesong 2 har premiere på NRK TV (nett) 20.januar (fredag denne uken), samt at første og andre episode vises på NRK1 24. januar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling