Måtte til lege før festen

Mariah Carey (27) led av en vond halsbetennelse på scenen i Nationaltheatret. Hun slet seg gjennom tre sanger, og bare hennes aller nærmeste kunne merke at den amerikanske superstjernen var syk.

- Dette var svært viktig for meg. Jeg er veldig stolt, sa Mariah Carey til Dagbladet før hun satte seg inn i sin hvite limousin og kjørte til gallamiddagen seint i går kveld.

Hun ankom Fornebu i går ettermiddag. Halsbetennelsen satte nobelfesten i fare for vakre Carey. Hun bestemte seg for å droppe både pressekonferansen og lydprøvene. I stedet tok hun sjansen på å stille direkte på Nationaltheatrets store scene.

Mariah Carey var fast bestemt på å hedre vinnerne av årets fredspris, Jody Williams og Den internasjonale aksjonen mot landminer.

Legebehandling

På hotellet fikk Carey legebehandling for den vonde halsen. Da hun ankom sideinngangen på Nationaltheatret klokka 18.40 sto nervene i helspenn hos dem som visste om 27-åringens sykdom.

Carey åpnet med sangen «My All» fra den siste plata. Og da hun brukte hele sitt register var det ingen som merket sykdommen. Mariah Carey måtte også slite med litt feedback under den neste sangen, tittellåta fra den siste plata «Butterfly».

Først da hun takket det internasjonale publikummet i salen, merket gjestene at Carey var hes.
Hun avsluttet med å synge «One Sweet Day» sammen med supergruppa Boyz II Men. Denne sangen er en av tidenes største singelsuksesser i USA.

Fansen ventet

Etter konserten tok kunstfotografen Morten Krogvold bilder av artistene før de kunne gå hvert til sitt. Utenfor Nationaltheatrets sideinngang sto et femtitalls fans og håpet å få et glimt av superstjernen. Den hvite limousinen hennes ventet på fortauet.

Careys tre sikkerhetsvakter ba fansen flytte seg slik at den amerikanske artisten kunne sette seg rett inn i bilen, og de unge, norske politifolkene var åpenbart svært nervøse over å måtte passe på en amerikansk superstjerne.

Da 27-åringen endelig kom ut av døra, tok hun seg tid til å stanse opp og svare på spørsmål fra Dagbladets reporter.

- Jeg er veldig stolt over å ha vært med på dette, sa Carey og smilte før hun satte seg inn i limousinen, lukket døra bak seg og kjørte til gallamiddagen.

Mariah Carey
STEMMEN HOLDT: Med vond halsbetennelse slet Mariah Carey seg gjennom tre sanger.