Matteboka hans har blitt en bestselger

Håvard Tjora gjør suksess med praktisk orientert mattebok.

BOKSUKSESS: Lærer Håvard Tjore fra tv-programmet «Blanke ark» tror ikke barna blir lei seg hvis de får en mattebok til jul. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BOKSUKSESS: Lærer Håvard Tjore fra tv-programmet «Blanke ark» tror ikke barna blir lei seg hvis de får en mattebok til jul. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg synes jo det er helt fantastisk. Det er moro at en mattebok kan bli populær, sier Håvard Tjora.

Tjora ble kjent som «superlæreren» fra TV Norge-serien «Blanke ark». Nå er han aktuell med en bok, «Mattemagi», som går inn på femteplass på Dagbladets bokliste over generell litteratur - som beste nykommer, foran blant andre Kai Eide og Margit Sandemo.

Snur matteundervisningen på hodet - Mange tenker nok at de ser etter en ny vei inn i matematikken for barna sine. Og så er det nok mange som er nysgjerrige. Det er ikke all matematikk som er så vanskelig, og denne boka viser hva den kan brukes til, sier Tjora.

Hovedtanken i boka er å snu matteundervisningen i skolen litt på hodet. Begynne med praktiske problemer og utfordringer, for så å beskrive hvordan matematikk kan gi svaret.

Kunst og arkitektur - Det kan være hvordan kroppen er satt sammen, hvordan naturen fungerer - og magiske triks - det vil si ting som virker magiske, men som har en matematisk forklaring, sier Tjora.

Boka viser også hvordan matematikk kan bidra til dypere forståelse av kunst og arkitektur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer