Matterekord for superlæreren - nå skal Tjora lansere magasin med Dagbladet

Den populære læreren og forfatteren Håvard Tjora gir ut nytt utdanningsmagasin med Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Håvard Tjora er en av Norges mest profilerte lærere og har gitt ut flere suksessfulle bøker om læreryrket, matematikk, utdanning og oppdragelse.

Tjora har i lang tid hatt en egen spalte i Magasinet, men nå skal Dagbladet brette ut superlærerens råd i et eget magasin ved navn «Tjora».

- Det er litt rart, men samtidig veldig spennende. Jeg håper magasinet bidrar til økt samfunnsengasjement rundt skolen. Magasinet skal informere om hva som skjer i den norske skole og jeg håper leserne gjør seg opp noen tanker om hva slags skole vi bør ha, sier Tjora til Dagbladet.

- Sterkt navn I tillegg til flere ekspertråd fra Tjora, skal magasinet inneholde flere artikler om oppdragelse og utdanning fra Dagbladets magasinredaksjon.

John Arne Markussen, sjefredaktør i Dagbladet, er glad for at den profilerte læreren har takket ja til å bli fagredaktør i det nye magasinet.

- Tjora er et sterkt navn, med gode meninger og en stor tilhengerskara. Vi har fått mye godt innhold fra han, og jeg er glad for at vi kan utvikle samarbeidet videre på denne måten, sier Markussen.

Dette vil bli utgitt som et såkalt bookazine, som er en sjangerblanding mellom et magasin og ei bok, og er det siste i en rekke nye papirprodukter fra Dagbladet det siste året.

Kryssordkongen Rolf Hansen har fått sitt eget kryssordblad og tidligere i år begynte Dagbladet å gi ut det anerkjente fotballmagasinet FourFourTwo på norsk.

<strong>PAPIR:</strong> John Arne Markussen og Dagbladet planlegger flere nye produkter framover. Her under lanseringen av FourFourTwo. Foto: Dagbladet
PAPIR: John Arne Markussen og Dagbladet planlegger flere nye produkter framover. Her under lanseringen av FourFourTwo. Foto: Dagbladet Vis mer

- Det er viktig for oss å utvikle nye produkter i papirformat. Vi er fornøyd med det vi har gitt ut så langt og kommer til å lansere flere bookaziner og produkter i framtida, sier Markussen.

Matterekord Håvard Tjora ble først kjent gjennom programserien «Blanke Ark» på TVNorge, der han ga spesialopplæring til skoletrøtte ungdommer. Læreren har siden skrevet fire sakprosabøker og er en sentral stemme i debatten rundt skole og utdanning.

Tjoras nyeste bok, «Mattemagi», er allerede trykket i over 100000 eksemplarer og er ifølge Bokhandlerforeningen den mest solgte sakprosaboka for barn og ungdom siden foreningen begynte å føre oversikt i 2005.

- Tanken bak var å formidle hvor gøy matematikk kan være, men jeg hadde aldri forventet at en mattebok skulle selge så mye, sier Tjora.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer