Matthias Heilbronn

Tysk New-York-immigrant som blant annet har gått i skole hos Francois Kevorkian fra Body & Soul er i Oslo.

Matthias \'Matty\' Heilbronns liv ble forandret i løpet av et besøk til New York i 1986. Han ble med noen venner til den legendariske klubben \'Paradise Garage\' og hørte der den like legendariske DJen Larry Levan. Under et nytt besøk til New York i 1989, bestemte han seg for å bli værende. Frankie Knuckles hjalp han med et sted å bo, og Francois Kevorkian ga han jobb som tekniker og programmerer i Axis Studio. Plutselig fant han seg selv jobbende sammen med noen av house-scenens største produsenter, Danny Tenaglia, Todd Terry og Kevorkian selv.

Senere har han selv produsert musikk under navn som Deep Zone Productions og II Deep Productions. Han har jobbet med kjente navn som Randy Crawford og Soul II Soul, og remiks-listen hans inneholder blant mange andre : Moloko, Everything But The Girl og ikke ukjente Backstreet Boys.

Heilbronn er kanskje mest kjent som produsent, men gjør det også rimelig greit som DJ. Han har spilt på alt som kan krype og gå av kjente klubber. Bar Rhumba i London, Respect is Burning i Paris, Club Yellow i Tokyo og selvfølgelig Body & Soul i New York for å nevne noen. I 1999 var navnet hans å finne blant de 100 beste DJene i verden på DJ Magzine sin årlige liste. Han ble nevnt som "one of the true unsung heroes of house music".

Fredag besøker Matty Heilbronn Norge, nærmere bestemt Head On. Fredagskonseptet \'Atomic Soul\' er vel uten å ta i, noe av det beste som har skjedd på klubbfronten her hjemme på lang tid. Store navn har allerede vært på besøk, og utover vinteren kan man vente folk som Francois K, Mateo & Matos og \'Little\' Louie Vega.

Aktuell og anbefalt lytting : Heilbronns fantastiske remiks av Abstracts Truths \'We had a Thing\', eller samleplatene Body & Soul volum 1,2 og 3.