Maurbølla

Animasjonsfilm om slemme gutter og snille insekter.

FILM: Klar for flere kløende insektfilmer, etter «Antz» og «A Bug\'s Life»? Nå kommer animasjonsfilmen «Maurbølla», signert John A. Davis, mannen bak «Jimmy Neutron», for dem som er oppdatert på Barne-TV.

«Maurbølla» er - befriende, vil noen si - blottet for de innforståtte voksenvitsene som alle barnefilmer byr på for å holde mamma og pappa fra å snorke i kinosalen. Derimot er den proppet med kjernesunn pedagogikk og barnemoralisme.Den retter en kraftig pekefinger mot å mobbe dem som er mindre eller svakere enn deg. Vår guttehelt Lucas har ingen venner, bare plageånder, og til gjengjeld går han sadistisk til verks mot maurtua i hagen. Det er ikke det at han river av dem beina, slik kommende voldsforbrytere visstnok gjør. Han nøyer seg med å rette hageslangen ned i maurenes univers, og sånn skaper han tsunami-liknende katastrofer for de flittige arbeiderne.

En av dem klarer å mikse en trylledrikk som dryppes inn i Lucas\' øre, og dermed krymper han til maurstørrelse. Så fraktes han inn i maurtua og stilles for retten.

Den kloke dronningen dømmer ham ikke til døden, men til samfunnstjeneste blant maurarbeiderne.

Og dermed lærer han det nyttige perspektivet å se samfunnet fra de små og underordedes side. Han lærer om samarbeid og solidaritet kontra egoisme. Han går ikke i 1. mai-tog, for dette er jo en amerikansk film. Som riktignok også finnes i en norskdubbet versjon.

Maurbølla