Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mauseth anker fiskesex-saken til Høyesterett

- Viktig at domstolen avklarer hva som er tillatt.

|||Tvisten mellom Gørild Mauseth og NRK etter visningen av den mye omtalte «fiskesex»-scenen er ikke over helt ennå.

Nå har skuespilleren bestemt seg for å anke saken videre til Høyesterett etter hun først vant over NRK i Oslo Tingrett, men deretter tapte i lagmanssretten.

- Gørild Mauseth anker med støtte fra Norsk Skuespillerforbund dommen fra Borgarting lagmannsrett der NRK ble frifunnet for brudd på åndsverksloven, meddeles det i en pressemelding.

- Lagmannsrettens dom ankes fordi retten ikke har vurdert de sentrale rettslige spørsmålene, om god sitatskikk og formålsavgrensningen var i ivaretatt. Retten overlater avgrensningen av sitatretten til en redaksjonell vurdering, står det videre å lese.

- Det er viktig at vi har en sitatrett i Norge, men for kunstnernes del er det svært viktig at denne brukes på riktig måte. Det er viktig at domstolen avklarer hva som er tillatt innenfor sitatrettens grenser, sier leder i Norsk Skuespillerforbund Agnete G. Haaland til Propaganda.

Konflikten oppsto etter at en sexscene fra filmen «Brent av frost» ble vist i programmet «Store studio» i forbindelse med en parodi i filmen «Kill Buljo». Mauseth hadde i en kontrakt med produksjonsselskapet avtalt at scenen ikke «skulle vises utenfor sin kunstneriske sammenheng».

PÅGÅTT LENGE: Saken mellom skuespiller Gørild Mauseth og NRK har pågått lenge. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
PÅGÅTT LENGE: Saken mellom skuespiller Gørild Mauseth og NRK har pågått lenge. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media