«Max Manus» blir Norges Oscar-kandidat

Skal slåss med 40 andre filmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Norge og «Max Manus» håper å bli ropt opp når Oscar deles ut for beste fremmedspråklige film 2. februar til neste i år.

I dag plukket nemlig den norske Oscar-komiteen ut filmen til å bli vår kandidat. Komiteen argumenterer med at filmen har et universelt tema som berører alle nasjoner, ifølge NTB. — Etter nok et år med en stor norsk filmproduksjon, hadde komiteen mange norske spillefilmer å velge blant. Komiteen vil gjerne trekke fram «Nord» og «Upperdog» som to filmer som utpekte seg som sterke kandidater, heter det i en pressemelding fra Norsk filminstitutt.

Flere amerikanske distributører ønsker nå å kjøpe filmen etter at den ble vist på filmfestivalen i Toronto. Instituttet opplyser også om at filmen framover skal vises på flere filmfestivaler i USA og Tyskland. Filmens produsenter, Filmkameratene AS, har tidligere vært Oscar-nominert for «Veiviseren».

«Max Manus» kommer uansett til å få knalltøff konkurranse. Fra før er det blant annet kjent at Mikael Hanekes Cannes-vinner «Det hvite båndet» skal representere Tyskland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer