Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Max Manus» blir Norges Oscar-kandidat

Skal slåss med 40 andre filmer.

||| (Dagbladet.no): Norge og «Max Manus» håper å bli ropt opp når Oscar deles ut for beste fremmedspråklige film 2. februar til neste i år.

I dag plukket nemlig den norske Oscar-komiteen ut filmen til å bli vår kandidat. Komiteen argumenterer med at filmen har et universelt tema som berører alle nasjoner, ifølge NTB. 
— Etter nok et år med en stor norsk filmproduksjon, hadde komiteen mange norske spillefilmer å velge blant. Komiteen vil gjerne trekke fram «Nord» og «Upperdog» som to filmer som utpekte seg som sterke kandidater, heter det i en pressemelding fra Norsk filminstitutt.

Flere amerikanske distributører ønsker nå å kjøpe filmen etter at den ble vist på filmfestivalen i Toronto. Instituttet opplyser også om at filmen framover skal vises på flere filmfestivaler i USA og Tyskland.

Filmens produsenter, Filmkameratene AS, har tidligere vært Oscar-nominert for «Veiviseren».

«Max Manus» kommer uansett til å få knalltøff konkurranse. Fra før er det blant annet kjent at Mikael Hanekes Cannes-vinner «Det hvite båndet» skal representere Tyskland.

Totalt er det 40 filmer som skal kjempe om en nominasjon.

I fjor vant Yojiro Takitas «Departures» Oscar i denne kategorien. «O'Horten» var da Norges bidrag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media