Max Manus-forfatter vant Amanda etter sin død

Døde i mai.

MOTTOK PRIS ETTER SIN DØD: Max Manus-forfatter Thomas Nordseth-Tiller vant i kveld Amanda for beste manus.
MOTTOK PRIS ETTER SIN DØD: Max Manus-forfatter Thomas Nordseth-Tiller vant i kveld Amanda for beste manus. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): «Max Manus» gjorde ikke overraskende tidenes storeslem på Amanda med hele sju priser av de ti nominasjonene de hadde fått før fredagens prisutdeling.

Den mest følelsesblandede prisen filmen mottok var prisen for beste manus. Manusforfatter Thomas Nordseth-Tiller døde nemlig av kreft i mai, 28 år gammel, etter at han i lengre tid hadde kjempet mot sykdommen.

Han fikk dermed ikke oppleve den spontane trampeklappen han fikk da det ble klart at han fikk prisen i forbindelse med det som har blitt en av tidenes største norske filmsuksesser.

Familien mottok prisen
Det ble en rørende seanse da Nordseth-Tillers familie og kjæreste kom opp på scenen for å motta prisen. Hans bror Trond takket blant andre Aksel Hennie og regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning under sin tale, mens Hennie selv og flere andre i salen satt med tårer i øynene.

«Max Manus» var Nordseth-Tillers første realiserte filmmanus, og det var etter at Nordseth-Tiller fikk talentprisen under Kosmorama-festivalen i Trondheim i 2006 for manuset, at produksjonsselskapet Filmkameratene bestemte seg for å satse på filmen.

Ville komme på Amanda
Da det i juni ble kjent at han var nominert til Amandaprisen var det med blandede følelser at filmens produsent Sveinung Golimo mottok nyheten.

- Dette er hyggelig, men også vemodig, sa han til Dagbladet.no.

Han vant også prisen for beste manus under Kosmirama-festivalen i år.

- Da kunne han ikke være tilstede for å motta den, fordi han var for syk. Avtalen var at vi skulle ta det igjen på Amanda og være der sammen. Slik ble det ikke, sa Golimo i forbindelse med Amanda-nominasjonen.

RØRENDE: Det ble en rørende seanse da Thomas Nordseth-Tillers familie og kjæreste mottok Amandaprisen. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
RØRENDE: Det ble en rørende seanse da Thomas Nordseth-Tillers familie og kjæreste mottok Amandaprisen. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer