«Max Manus» kan gi ufortjent heltestatus

«Hadde ikke tungtvannsfabrikken blitt sprengt, hadde tyskerne fått det de trengte for å lage atombomben ... men det betydde jo ingenting, ifølge Fossen. Tror flere menneskeliv hadde gått tapt om tyskerne hadde atombomben. Krigen hadde også kanskje fått et annet utfall ... TT

«"For meg har motstandskjemperne vært med og skapt det landet jeg bor i i dag," sier Hennie. Ja, de hjalp de allierte med småting. Heltene (litt) er kanskje de som rømte til England og ble soldater, men de virkelige heltene som fikk Churchill til å si "look to Norway", var krigsseilerne.

Roy

«Snakket akkurat med en 89-årig krigsseiler fra Vestfold som var forbannet på den offisielle versjonen om at «det var noen guttunger på sykkel i Oslo som vant krigen». Den myten var politisk skapt mente han av Ap/Milorg og nå Hjemmefrontmuseet, og skulle bare skjule den elendige politikken Arbeiderpartiet førte forut for invasjonen.

Erling Fossen

«Som medieverstinger flest har Fossen en vrangforestilling om at han si et eller annet i enhver anledning. Når en person omtaler seg selv som «urbanist», vet du at det er bare å lukke ørene.Navnet«Fossen setter fingeren på ett viktig poeng, den vanvittige nedskjæringen av forsvaret før krigen. Men Fossens påstand om at motstandskampen var verdt 1700 liv, er meningsløs. Det var okkupasjonsmakten som var ansvarlig for disse drapene.

nite