«Max Manus»-kjennelsen blir holdt hemmelig

Knebler debatten, mener IKT-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): I dag ble det bestemt om Lyse tele må røpe identiteten til vedkommende som piratkopierte «Max Manus». Avgjørelsen er regnet som prinsipielt svært viktig, siden en kjennelse i filmbransjens favør vil gjøre det mye lettere å gå til sak mot fildelere i Norge.

Tidligere har identiteten til pirater kun blitt gitt bort til politiet, og internettleverandører har kjempet iherdig mot å måtte utlevere kundeinfo til private aktører.

Hva Stavanger tingrett nå har bestemt i saken får imidlertid ikke folk vite. Tingrettsdommer Tom Vold har nemlig gått med på ønsket til filmbransjens advokater om å unnta saken fra offentligheten.

- Dette er, for å si det forsiktig, svært dramatisk. Offentligheten har krav på å vite konklusjonen i en så prinsipielt viktig sak, sier Torgeir Waterhouse i IKT-Norge til Dagbladet.no.

Tror Lyse tapteHerbjørn Tjeltveit i Lyse tele bekrefter at de har fått en kjennelse i saken.

- Det foreligger en kjennelse, men dommeren har forbudt en offentlig gjengivelse av den. Det forholder vi oss til, sier Tjeltveit. Waterhouse vet heller ikke hva dommeren kom fram til, men sier han går ut fra at Lyse tele tapte siden kjennelsen ble unntatt offentlighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.