Max Manus knuste julefilmene

Tok 55 prosent av besøket i julehelga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): «Max Manus» fortsetter sin seiersgang på norske kinoer, også i romjulshelga.

2. juledag er tradisjonelt en dag med mange store filmpremierer på plakaten. Denne jula er intet unntak.

Men verken Jim Carrey, Nicole Kidman eller Reese Witherspoon kunne hamle opp med Aksel Hennie og «Max Manus» på norske kinoer i helga.

100 000 mer
Totalt ble det solgt 243 120 kinobilletter i Norge fra 1. til 4. juledag. «Max Manus» kapret hele 133 923 av dem! Det er 55 prosent av helgas kinobesøk.

- Det gjør «Max Manus» til en av de beste julefilmene de siste ti årene. Filmen er i klasse med «Ringenes Herre: To tårn», som spilte inn litt mindre, og «Legenden om Narnia», som spilte inn litt mer, sier informasjonskonsulent i Film og Kino, Birgitte Langballe, til Dagbladet.no.

«Max Manus» solgte over 100 000 flere billetter enn film nummer to på lista, premierefilmen «Yes Man». Filmen med Jim Carrey i hovedrollen solgte 23 676 billetter. Film nummer tre, tegnefilmen «Historien om Desperaux», solgte 15 882 billetter.

Baz Luhrmans store, episke drama «Australia», med Nicole Kidman i hovedrollen, trakk 14973 personer til kinoene og havnet på 4. plass. 

• Les anmeldelser av alle julefilmene her.
• Og se kinolista for helga her.

Bedre enn i fjor
- Det totale kinobesøket i år ser ut til å ende på 11,8 millioner. Det har vært snittet for de siste årene, men det er en oppgang på 10 prosent fra i fjor, sier Birgitte Langballe.

Norske filmer har totalt solgt 2 570 462 billetter, to dager før året er omme. Trond Giskes mål om tre millioner solgte billetter blir ikke nådd i år, men det nærmer seg.

- Vi må tilbake til 1975 for å finne så gode tall for norsk film, sier Langballe.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer