LASTES NED FRA NETTET: «Max Manus», med Aksel Hennie i hovedrollen, har satt rekorder på kino. Nå blir filmen også lastet ned ulovlig fra nettet.
LASTES NED FRA NETTET: «Max Manus», med Aksel Hennie i hovedrollen, har satt rekorder på kino. Nå blir filmen også lastet ned ulovlig fra nettet.Vis mer

«Max Manus» lastes ned ulovlig

Bare to uker etter premieren.

Snaut to uker etter kinopremieren har nettpirater sørget for at «Max Manus» ligger ute for ulovlig nedlasting. Filmens produsent lover å slå hardt ned på dette. En av filmversjonene som er ute på nett, er trolig filmet inne i en kinosal under svært gode forhold.

Produsent Sveinung Golimo var ikke klar over at filmen var spredd på internett før han ble gjort oppmerksom på det av ABC Nyheter.

— Før vi gjør noe, må vi finne ut hva som har skjedd, men vi kommer til å slå hardt ned på piratkopiering av filmene våre, sier han.

En 45-åring fra Fredrikstad ble i 2007 dømt til 15 dagers betinget fengsel for å ha lagt ut den norske filmen «Pitbullterje» på nett. Han måtte også betale 50.000 kroner i erstatning til produsentene, ifølge ABC Nyheter.

«Max Manus» er årets mest sette film på kino. Fram til søndag hadde 317.000 personer sett den — på lovlig vis. (NTB)