Max tar innpå Solan

Krigsfilmen «Max Manus» ligger an til å bli den største norske kinofilmen, ikke bare to år på rad, men i historien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Over tid ligger «Max Manus» an til å bli den største norske filmsuksessen i historien.

- Det er jo sensasjonelt, det som har skjedd med «Max Manus». Man snakker jo om at en må gå helt tilbake til 1975 for å finne noe liknende for en premiere, sier Mette Tharaldsen, informasjonsdirektør i Filminstituttet.

Filmbransjen fastslår samlet at Ivo Caprinos dokkefilm «Flåklypa Grand Prix» er den største publikumssuksessen i norsk kinohistorie.

- «Max Manus» kan fort overta «Flåklypa» sin status som den største norske filmen. Det er ikke umulig, sier Bjørn Hoenvoll, direktør i Nordisk Filmdistribusjon.

Kan toppe to år på rad Den nye krigsfilmen har solgt billetter i tempo gigante. Helt på innspurten av filmåret som var, sprang den forbi «Kautokeino-opprøret» på norsktoppen. Før tirsdag hadde 358?870 sett filmen, og med om lag 40?000 solgte billetter også denne dagen, har rundt 400 000 billetter blitt løst til filmen i løpet av bare to uker.

- Max Manus er så uvanlig i forhold til statistikk at det er umulig å si omtrent hvor mange som kommer til å se den i 2009. Men jeg blir absolutt ikke forbauset om «Max Manus» blir den største norske filmen også i år, sier direktør i Norsk Filmdistribusjon, Bjørn Hoenvoll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer