Maya Vik i amerikanske Playboy

«She's got legs!»

I PLAYBOY: Musiker Maya Vik (32). Foto: Oslo Records
I PLAYBOY: Musiker Maya Vik (32). Foto: Oslo Records Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette tar jeg som et kompliment, sier Maya Vik (32) til Dagbladet.

Vik begynte sin karriere som bassist i bandet Furia. Hun har også spilt i Savoy og Montée, og i husbandet til «Storbynatt» med Bård Tufte Johansen og Harald Eia.

De siste årene har hun satset på sin egen solokarriere, og det er det ikke bare norske aviser som legger merke til.

Denne uka kom «Playboy's music issue» ut i USA, med en anbefaling fra magasinets journalist, og et bilde av Vik over en hel side.

-Langbeint «Denne glamorøse og langbeinte sangeren og bassisten er av en eller annen grunn ukjent i USA, noe som er rart siden hennes beste låter, «Bummer Gun» og «On It (Kapow!)» har en funky eletronisk eksentrisitet som minner om 80-tallshitlåtene Jimmy Jam og Terry Lewis skrev for the S.O.S. Band, Alexander O'Neal og Janet Jackson. Og Viks coverversjon av Ready for the Worlds «Oh Sheila» er så spot on at det ikke er rart hun har Jheri-krøller», skriver Playboys musikkjournalist, under tittelen «She's got legs».

Maya Vik selv synes det er gøy at hun er å se i bladhyllene i USA.

- Jeg er nevnt sammen med mange andre kule artister, så det er fett. Det er kult å bli nevnt i samme åndedrag som «My bloody valentine», Kendrick Lamar og «Chvrches», sier Vik, og legger til:

- Det første intervjuet Playboy hadde i bladet var med Miles Davis, og de har gjort mange gode musikksaker opp igjennom årene. Så ja, dette tar jeg som et kompliment.

POSERER: «Det er rart at hun ikke er kjent i USA», skriver Playboys journalist. Foto: Faksimilie Playboy
POSERER: «Det er rart at hun ikke er kjent i USA», skriver Playboys journalist. Foto: Faksimilie Playboy Vis mer

Vokalisten og bassisten er nå selv i New York for å jobbe med ny musikk og å spille noen konserter.

-Visste ikke at det kom til å bli så stort I juli i fjor kom det fram at hun slutta i det mye omtalte «superbandet» Montée for å satse på sin egen solokarriere. Nå har hun gitt ut to soloalbum kalt «Château Faux-Coupe» og «Bummer Gun».

Førstealbumet ble lansert som en del av et større kunstprosjekt i samarbeid med kunstner Gary Swindell og fotograf Pål Laukli - som også har tatt bildet som er i Playboys utgave.

- Vi fikk en henvendelse for noen måneder siden, men vi visste ikke at det kom til å bli et så stort oppslag, sier Vik, og legger til:

- Jeg har bare sett pdf-filen av magasinet enda, så jeg må vel ut å kjøpe bladet i løpet av dagen.

JOBBER SAMMEN: Fotograf Pål Laukli og Maya Vik har samarbeidet på flere prosjekter. Foto: Anders Grønneberg
JOBBER SAMMEN: Fotograf Pål Laukli og Maya Vik har samarbeidet på flere prosjekter. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer