80-tallsfest: Norske Maya Vik imponerer stort med hjelp fra blant annet Proviant Audio og Lindstrøm. Foto Pål Laukli
80-tallsfest: Norske Maya Vik imponerer stort med hjelp fra blant annet Proviant Audio og Lindstrøm. Foto Pål LaukliVis mer

Maya Viks funkfyrverkeri

En definerende utgivelse fra artisten som lærte seg Prince før hun forstod engelsk.

Maya Viks funkfyrverkeri

ALBUM: Etter å ha skrudd ned tempoet på fjorårets «Lay Low», er Maya Vik igjen klar for å funke det opp med «Beyond The Basics», en syv spor lang EP-utgivelse som definitivt lever opp til sin tittel. Det er nemlig lite her som ikke holder den samme eksepsjonelle standarden Vik har levert i en årrekke, både på egenhånd og sammen med Montée.

William Wiik Larsen-produserte «Fighter» kom som en fin-fin smakebit allerede i januar, men havner nesten i skyggen av den 80-tallsinspirerte uptempo-festen som utgjør store deler av skiva. Åpnet på upåklagelig vis av Mathias Stubøs (Proviant Audio) funkfyrverkeri «Can I Feel», før discokongen Lindstrøm gir sin hjelpende produsenthånd på EP-ens store dansegulvalibi av en andresingel «Y.M.D. (Young Michael Douglas)».

Ekstra magisk blir det dessuten når Vik går inn i «Tender Love»-modus på den fantastiske balladen «Young As This Night», og erklærer sukkersøt kjærlighet over produksjonen til nettopp hennes utkårede Basmo. En definerende samling låter jeg virkelig gleder meg til å få oppleve live.