McCain flørter med venstre-bloggere

Og dummer seg ut på YouTube.

(Dagbladet.no): Den republikanske presidentkandidaten John McCain (71) har så langt ikke utmerket seg med spesielt aktiv bruk av nettet i valgkampen. Den posisjonen er det hans sannsynlige motstander Barack Obama som har tatt.

Men nå har McCain-leiren lansert en ny nettoffensiv som imponerer selv hans hardeste politiske motstandere. Hver 14. dag vil McCain stille til telefonkonferanse med profilerte venstreorienterte bloggere, og bloggere med fokus på spesielle felt som miljøspørsmål eller helsevesen, skriver Wired.

De politiske bloggerne er en høyst reell påvirkningskraft i amerikansk politikk. Så langt har kandidatene i presidentvalgkampen vært flinkest til å pleie sine støttespillere i bloggosfæren. Demokratene kunngjorde for eksempel nylig sitt State Blogger Corps, bestående av en utvalgt blogger fra hver stat som får plass i salen under det demokratiske landsmøtet i Denver i august.

Også McCain har faste telefonkonferanser med vennligsinnede bloggere, men i tillegg har han nå altså begynt å gjøre det samme med bloggere som må forventes å gi ham hard motstand både på telefonen og i spaltene.

Motstandere imponert

- Wow, det er ganske utrolig. Godt tenkt av de ansvarlige for McCain-kampanjen, sier Tracy Russo, bloggstrateg for John Edwards, til Wired.

Hun påpeker at politiske bloggere ikke nødvendigvis skriver etter en partilinje hele tida, og at en god idé fra McCain også vil kunne få omtale av bloggere som er kritiske til hans kandidatur.

På spørsmål om hvorfor McCain stiller opp for venstreorienterte bloggerne som ventelig vil skrive overveiende negativt om ham, svarer Patrick Hynes, en av hans kommunikasjonsrådgivere:

FRISKT GREP: John McCain inviterer ventreorienterte bloggere til telefonmøter. Foto: SCANPIX
FRISKT GREP: John McCain inviterer ventreorienterte bloggere til telefonmøter. Foto: SCANPIX Vis mer

- John McCain elsker tøffe tak i politikken.

- Al Qaida i Iran

Tøffe tak er det også på YouTube. En ny video med en utvalg av McCains forsnakkelser og andre feiltrinn foran TV-kameraene - som da han kom i skade for å plassere Al Qaidas treningsleire i Iran - er nå den mest anbefalte videoen på den sosiale bokmerketjenesten Digg

Se McCain lete etter ordene her:

McCain flørter med venstre-bloggere